Νησιά Φερόε: Η θάλασσα βάφτηκε στο αίμα – Σφαγιάστηκαν πάνω από 150 δελφίνια

Η θάλασσα έγινε κόκκινη καθώς περισσότερα από 150 δελφίνια δολοφονήθηκαν.

Φερόε

Πρωτοφανείς εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου με την αδιανόητη θηριωδία στα νησιά Φερόε και την δολοφονία πάνω από 150 δελφινιών.

Υπολογίζεται ότι 156 λευκά δελφίνια του Ατλαντικού σκοτώθηκαν εσκεμμένα στο παραδοσιακό κυνήγι, γνωστό ως grindadráp», λέει η Daily Mail.

Θανατώνονται βάρβαρα, η θάλασσα υποχωρεί, το αίμα των δελφινιών παίρνει την θέση της. Τα νερά κόκκινα όσο πιάνει το μάτι, τα δελφίνια να ξεψυχούν μαζικά και τα επιφωνήματα των κατοίκων των νησιών Φερόε να σκεπάζουν τα πάντα

Τα δελφίνια όπως βλέπουμε σε αυτό το βίντεο αποτελούν έδεσμα για τους κατοίκους των αυτόνομων νησιών του Βασιλείου της Δανίας.

-Κρέας από δελφίνι.

-Κρέας από δελφίνι;

-Ναι.

-Που βρίσκεις κρέας από δελφίνι;

-Είναι αυτό που κάνουμε με το grindadráp

«Έχουμε δει πως οι κάτοικοι οδηγούν φάλαινες στην ακτή και τις σκοτώνουν για να τις καταναλώσουν, το ίδιο κάνουν και με τα δελφίνια που τα εντοπίζουν κοντά στα νησιά», αναφέρει το «BestEverFoodReviewShow».

 

Η παράδοση των νησιών Φεροέ που προκαλεί αντιδράσεις

H παράδοση του grindadráp έχει τις ρίζες της στον 9ο αιώνα, τότε ήταν πρακτικοί λόγοι επιβίωσης που ωθούσαν στην εξόντωση δελφινιών και φαλαινών, αυτή η παράδοση όμως συνεχίζεται και σήμερα, κάθε χρόνο όπως βλέπουμε και σε αυτά τα πλάνα πριν λίγα χρόνια, ακόμα και κοντά στα 1000 θηλαστικά μπορεί να θανατώνονται την κυνηγετική περίοδο.

Αναίτια θα πει κανείς. Ίσως όμως τα πράγματα να είναι χειρότερα ακόμα και η αιτία να είναι απλά το χρήμα. Πολλοί τουρίστες πάντως αντιδρούν.

«Η Ambassador Cruises απηύθυνε συγγνώμη προς τους επιβάτες που έπλευσαν στο Φερόε Γκρινταντράπ – ένα μεγάλης κλίμακας παραδοσιακό κυνήγι φαλαινών».

Από την άλλη οι όποιες πιέσεις τελικά φαίνεται πως δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Αυτή είναι η ίδια τοποθεσία με την πολύ μεγάλη θανάτωση τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν πιάστηκαν πάνω από 1.400 λευκά δελφίνια», κάνει λόγο ο Independent.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΥ: Απογευματινά χειρουργεία, μισθοί, εφημερίες, τι αλλάζει

Σχολεία: Μέχρι και τριήμερη αποβολή για κινητό στην τάξη – Νέοι κανόνες και για τις απουσίες

Οι τρυφερές φωτογραφίες της Κατερίνας Στικούδη από τη βάπτιση του γιου της

Τσάπαλος για ακίνητα: Τριπλή ανάσα για τους Αθηναίους

Επίδομα παιδιού – Α21: Κλείνει η πλατφόρμα, πότε θα γίνουν οι πληρωμές