Φρικιαστικό έγκλημα στην Ελβετία: Μοντέλο στραγγαλίστηκε και πολτοποιήθηκε σε μπλέντερ από τον σύζυγό της

έγκλημα

Μια πρώην φιναλίστ των καλλιστείων Μις Ελβετία φέρεται να στραγγαλίστηκε και να διαμελίστηκε με πριόνι και ψαλίδι κήπου πριν ο σύζυγός της την πολτοποιήσει σε μπλέντερ. Η σορός του 38χρονου μοντέλου Kristina Joksimovic βρέθηκε τον Φεβρουάριο στο Binningen, κοντά στη Βασιλεία στην Ελβετία.

Ο σύζυγός της, ο οποίος κατονομάστηκε μόνο με το ψευδώνυμο Thomas στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 41 ετών, βρέθηκε χθες στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάνης, όπου απορρίφθηκε η έφεση για απελευθέρωση από την κράτηση, αφού παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του.

Μια συνεχιζόμενη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν «συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας» που κρύβονται πίσω από την υπόθεση.

Ο σύζυγος της Kristina φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τη σκότωσε σε αυτοάμυνα, αφού του επιτέθηκε με μαχαίρι. Στη συνέχεια φέρεται να είπε ότι τεμάχισε το πρώην μοντέλο -με το οποίο έχει δύο παιδιά- «πανικόβλητος».

«Φαινόταν σαν να είναι η τέλεια οικογένεια»

Το σώμα της Κριστίνας βρέθηκε το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Κριστίνα στραγγαλίστηκε πριν πεθάνει. Η ετυμηγορία αναφέρει ότι ο ύποπτος ομολόγησε ότι στραγγάλισε τη γυναίκα του.

έγκλημα

Η νεκροψία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σώμα τεμαχίστηκε στη συνέχεια στο πλυσταριό με πριόνι, μαχαίρι και ψαλίδι κήπου. Στη συνέχεια, τα μέρη του σώματος πολτοποιήθηκαν με ένα μπλέντερ χειρός και διαλύθηκαν σε χημικό διάλυμα, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Blick . Μια ιατροδικαστική έκθεση επίσης «αντιβαίνει στην περιγραφή της αυτοάμυνας», σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο  FM1 Today.

Ο δράστης που είναι Ελβετός υπήκοος, φέρεται να συνελήφθη μια ημέρα αφότου βρέθηκε ένα κομμάτι της από «τρίτο πρόσωπο». Φίλοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την είδηση. Ένας είπε στο Blick καθώς κυκλοφόρησε η είδηση: «Για μένα, φαινόταν σαν η τέλεια οικογένεια».

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2017, ζούσε σε μια «ευρύχωρη ημιανεξάρτητη κατοικία» σε μια εύπορη περιοχή της Βασιλείας, ανέφερε το 20 Minuten.

Ένας άλλος είπε ότι η σχέση βρισκόταν «σε κρίση για μήνες», με την αστυνομία να φέρεται να είχε προηγουμένως κληθεί για αναφορές για σωματική βία.

Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν σκοτωθεί, η Kristina είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες της «απόδρασης ενός ζευγαριού», που έδειχναν το χιονισμένο τοπίο από το παράθυρο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου πάνω από τη λίμνη της Λουκέρνης. Οι ερευνητές είπαν ότι ο Τόμας, ένας επιχειρηματίας, έδειξε «εμφανώς υψηλό επίπεδο εγκληματικής ενέργειας» στην αξιολόγησή τους.

Ανέφεραν «έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητας μετά τη δολοφονία της συζύγου του» και τις προσπάθειές του να καλύψει τον θάνατό της, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος είχε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά».

Το θύμα είχε κερδίσει το διαγωνισμό Μις Βορειοδυτική Ελβετία το 2003 και συνέχισε να είναι φιναλίστ στον διαγωνισμό Μις Ελβετία το 2008.