Πατρινός Αρεοπαγίτης τους έστειλε πάλι στο «σκαμνί», νέες δίκες για διαπάθιση δημοσίου χρήματος

Οι πολύκροτες υποθέσεις θα εκδικασθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, στις 18 Σεπτεμβρίου

δίκες

Δύο κακουργήματα, που είχαν παραγραφεί λόγω 15ετίας, κάνοντας… χαρούμενους τους κατηγορούμενους για απιστία και υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, θα εκδικασθούν τελικά, καθώς ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτές τις εισαγγελικές ενστάσεις κατά της αρχικής «απαλλακτικής» -λόγω παραγραφής- απόφασης.

Οι πολύκροτες υποθέσεις θα εκδικασθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, στις 18 Σεπτεμβρίου και αφορούν τις επί 20ετία εκκρεμείς υποθέσεις υπεξαίρεσης και διασπάθισης δημοτικού χρήματος στον Δήμο Ζακύνθου. Πρόκειται για μια «αμαρτωλή» ιστορία, στην οποία είχαν εμπλακεί, από το 2003, πολιτικοί, δημοτικοί παράγοντες και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, ενώ διαδραματίσθηκαν και δραματικά γεγονότα (φωτιά στο λογιστήριο, ενταφιασμός στοιχείων σε χωράφι), για να εξαφανισθούν τα ίχνη κακουργηματικών αδικημάτων.

Η συνολική ζημιά 5 Δημοτικών Επιχειρήσεων, που πλέον δεν υφίστανται λόγω πτώχευσης, ανέρχεται σε 10 εκ. ευρώ!

Στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του ΑΠ προήδρευσε ο Πατρινός Γιώργος Χριστοδούλου (γιος του μακαριστού εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου), ο οποίος έκανε δεκτές τις αναιρέσεις με το αιτιολογικό ότι τα κακουργήματα του Δημοσίου παραγράφονται στα 20 κι όχι τα 15 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Καθηγητές με… αδιάβροχα και ομπρέλες, σε αίθουσες που στάζουν στο 3ο Δημοτικό Πάτρας! Στο φως από την «Π» έγγραφα του σχολείου προς τον Δήμο ΦΩΤΟ

Τροχαίο Πατρών – Κορίνθου: Τι προηγήθηκε της θανατηφόρας πρόσκρουσης με δυο νεκρούς ΦΩΤΟ

Καύσιμα: «Ανάσα» για τους οδηγούς η πτώση σε προ κρίσης επίπεδα, οι τιμές της βενζίνης στην Πάτρα

Παράσυρση Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 46χρονο οδηγό, τι είπε στον ανακριτή για το αλκοόλ

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους