Αχαΐα: Από Χαλανδρίτσα χωρίς στροφές προς Καλάβρυτα

Αίτημα του Δήμου Ερυμάνθου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οδική διασύνδεση Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα. Το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ

Χαλανδρίτσα

Ενα έργο που, εάν υλοποιηθεί, θα φέρει τη Χαλανδρίτσα πιο κοντά στα Καλάβρυτα και θα ανοίξει νέους ορίζοντες προοπτικής για τις δύο πόλεις, επιχειρείται να γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής κατέθεσε αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση την κατασκευή νέου δρόμου από τη Χαλανδρίτσα μέχρι και τα προάστια των Καλαβρύτων.

Η λογική της κίνησης του δημάρχου έχει κάνει με την προσβασιμότητα που, αν βελτιωθεί, τότε θα φέρει ανάπτυξη στον Ερύμανθο και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αφού λογικά θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις λόγω της αύξησης διέλευσης ΙΧ.

Ενα μείον που έχει αυτή τη στιγμή ο υφιστάμενος δρόμος από Χαλανδρίτσα μέχρι τα Καλάβρυτα είναι ότι έχει πολλές στροφές και αυτό δυσκολεύει τους οδηγούς ΙΧ, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία τους να προτιμά να πηγαίνει στην ιστορική πόλη μέσω Ακράτας, παρότι απέχει περισσότερο από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου αιτείται νέα χάραξη δρόμου, ο οποίος θα είναι ευθύς, θα περνά μέσα από τα ορεινά χωριά- στο μεγαλύτερο κομμάτι του- και αν υλοποιηθείτο αίτημά του, πολλοί θα προτιμούν να ταξιδεύουν στην ορεινή πόλη μέσω Χαλανδρίτσας, κάτι που θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως την ευρύτερη περιοχή.

Το κόστος για την κατασκευή του νέου δρόμου υπολογίζεται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως επειδή δεν υπάρχει ακόμη μελέτη, έχει κατατεθεί το αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να συνδράμει στο δύσκολο εγχείρημα.

Η μελέτη θα δείξει και πόσο εφικτή τεχνικά είναι η νέα χάραξη, καθώς εμπλέκονται πολλά ορεινά χωριά, κι αυτό εξ ου και θα το κρίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρνητική, όμως θα πρέπει, αρχικά, να συνταχθεί μελέτη που θα αναλύει όλα τα δεδομένα και το συνολικό κόστος, ώστε να παρθούν αποφάσεις και το, κυριότερο, να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις, καθώς το έργο είναι πολυσύνθετο και χρειάζεται μελέτη ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκκίνηση των διαδικασιών.

Πάντως, σε περίπτωση που κατασκευαστεί, όντως, νέος δρόμος, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής του Ερυμάνθου τόσο στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου όσο και άλλων συναφών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο Πατρών – Κορίνθου: Τι προηγήθηκε της θανατηφόρας πρόσκρουσης με δυο νεκρούς ΦΩΤΟ

Φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στην Πάτρα, το τέταρτο σ΄ένα μήνα!

Κλοπή χρηματοκιβωτίου με χιλιάδες ευρώ στην Πάτρα

Καύσιμα: «Ανάσα» για τους οδηγούς η πτώση σε προ κρίσης επίπεδα, οι τιμές της βενζίνης στην Πάτρα

Καιρός: Μετά την «Atena» προ των πυλών και ο «Boris», πόσο και πότε θα επηρεάσει η μίνι-κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα, η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Peloponnisos FM 104,1: Ενημέρωση με υπογραφή από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου