Καθηγητές με… αδιάβροχα και ομπρέλες, σε αίθουσες που στάζουν στο 3ο Δημοτικό Πάτρας! Στο φως από την «Π» έγγραφα του σχολείου προς τον Δήμο ΦΩΤΟ

Η «Π» αποκαλύπτει τριτοκοσμικές καταστάσεις και αδιαφορία

3ο Δημοτικό

Απίστευτες εικόνες ντροπής και έγγραφα- ντοκουμέντο, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Π», που φανερώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο, την εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Πατρέων για την ασφάλεια 156 μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και 32 νηπίων – προνηπίων του 5ου Νηπειαγωγείου:

3ο Δημοτικό

3ο Δημοτικό

Το νερό στάζει δίπλα από λαμπτήρες της οροφής

Το video που εξασφάλισε η «Πελοπόννησος» από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων, δείχνει δασκάλους του σχολείου να είναι αναγκασμένοι να εργαστούν στην αίθουσα καθηγητών, φορώντας… αδιάβροχο και κρατώντας ομπρέλες, αφού τα ταβάνια… κατεβάζουν νερό από τη βροχή!

Και ενώ οι δάσκαλοι έχουν μεταφέρει τους υπολογιστές από τα σημεία που τρυπώνει η βροχή για να προστατεύσουν την περιουσία του σχολείου, την ίδια ώρα, το νερό περνάει και πέφτει πάνω από τα κεφάλια τους και μάλιστα δίπλα από τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες της οροφής, απειλώντας την ίδια ζωή μαθητών και δασκάλων, από ηλεκτροπληξία!

ΤΟΙΧΟΣ

Το σχολείο με έγγραφό του, που αποκαλύπτει σήμερα η «Π», είχε προειδοποιήσει σχετικά τον Δήμο Πατρέων, αλλά αυτός κώφευσε. Δεν είναι όμως η μόνη τραγική απρονοησία του Δήμου Πατρέων:

Στο ίδιο έγγραφο, επισημαίνεται ότι ο επί της οδού Παντοκράτορος τοίχος αντιστήριξης, αν και έχει κριθεί από το 2008 από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως «επικίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών και των περαστικών» και είχε οδηγήσει σε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών (αριθ. Πρωτ. 115/4/7/2014), δεν έχει ακόμα επισκευαστεί από τον Δήμο Πατρέων!

Επίσης, επισημαίνεται ότι από τα παράθυρα και τις πόρτες των αιθουσών μπαίνουν νερά και ότι οι τουαλέτες των αγοριών έχουν παλιές σκουριασμένες πόρτες που εγκλωβίζουν τους μαθητές, έχουν σπασμένα είδη υγιεινής, σπασμένες σωληνώσεις κ.λπ.
Πλην, όμως, ο Δήμος δεν κάνει το παραμικρό…

3ο Δημοτικό

Με σκουριασμένες πόρτες, τα αποχωρητήρια των μαθητών

ΠΡΩΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Η απραξία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, ανάγκασε το Σχολείο να ενημερώσει επίσημα τον Δήμο Πατρέων με το υπ’ αριθ. 107/21 έγγραφο που απέστειλε στις 18 Ιουνίου 2024.

Σε αυτό και με θέμα «Κτιριακή κατάσταση -Επισκευές». κοινοποιήθηκε η αριθ. 30/18-06-2024 Πράξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων του συστεγαζόμενου 5ου Νηπιαγωγείου, που παρουσίαζε τα καταγεγραμμένα, χρόνια και ανεπίλυτα προβλήματα που αφορούν στην κτιριακή κατάσταση και την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου.

3ο Δημοτικό

Έγγραφο του Σχολείου στις 18-6-24 προς τον Δήμο, στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς τα προβλήματα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αναλυτικά στο έγγραφο, τα δύο σχολεία είχαν επισημάνει τον ακόλουθο κατάλογο χρόνιων προβλημάτων στο Δήμο Πατρέων:

  • Η κεραμοσκεπή και των δύο κτιρίων (από το 2014) έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι αίθουσες και το γραφείο του σχολείου με την παραμικρή βροχή καταστρέφοντας την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά κυρίως βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών (μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας λόγω των πολλών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών). Εχει διαπιστωθεί η καταστροφή των υλικών στεγανοποίησης και απαιτείται άμεση αντικατάσταση της στέγης.
  •  Τα δύο κτίρια (κυρίως το Β΄) εσωτερικά και εξωτερικά είναι σε κακή κατάσταση (φθορές στην τοιχοποιία λόγω του χρόνου αλλά και των υγρασιών, λερωμένοι τοίχοι, φθαρμένα κουφώματα). Το κτίρια δεν έχουν βαφτεί εσωτερικά από το 2008. Η έλλειψη συντήρησης και καθαριότητας κατέστησε τον χώρο ακατάλληλο για την εκπαίδευση των μικρών μαθητών. Η εσωτερική τοιχοποιία και οι ξύλινες πόρτες πρέπει να συντηρηθούν και να βαφτούν άμεσα.
  • Οι τουαλέτες των αγοριών χρειάζονται ανακατασκευή (παλιές σκουριασμένες πόρτες που εγκλωβίζουν τους μαθητές, σπασμένα είδη υγιεινή , σπασμένες σωληνώσεις κ.λπ.)
  •  Το κτίριο εξωτερικά, λόγω της θέσης του στο κέντρο της πόλης, δέχεται καθημερινά βανδαλισμούς από εξωσχολικά άτομα που καταστρέφουν τα κιγκλιδώματα, τα κεραμίδια της στέγης, τις βρύσες, τους σωλήνες όμβριων υδάτων, τους μετρητές της ΔΕΗ, τις μπασκέτες και έχουν καλύψει όλους τους εξωτερικούς τοίχους (ακόμα και τα τζάμια ) με ακατάλληλα για τα παιδιά graffiti. Επιπλέον, αφήνουν καθημερινά τις ακαθαρσίες τους τόσο στην είσοδο όσο και στην αυλή του σχολείου. Το σχολείο πρέπει να βαφτεί εξωτερικά με ειδικά χρώματα, καθώς και τα κάγκελα.
  •  Απαιτείται άμεσα η τοποθέτηση σχολικού φύλακα και συστημάτων αποτροπής (κάμερες, συναγερμός).
  •  Από τα παράθυρα και τις πόρτες των αιθουσών μπαίνουν νερά. Απαιτείται η στεγανοποίηση των κουφωμάτω .
  •  Εγκατάσταση ενσύρματης καλωδίωσης
  •  Ελεγχος υδραυλικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Αφού δεν σημειώνεται καμία ανταπόκριση από τον Δήμο, η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου αναγκάζεται να αποστείλει στην Αντιδημαρχία Παιδείας και δεύτερο έγγραφο, στις 30 Αυγούστου 2024, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι o Δήμος Πατρέων δεν έπραξε το παραμικρό!

3ο Δημοτικό

Έγγραφο του Σχολείου, με ημερομηνία 30-8-24, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Δήμος Πατρέων δεν έχει κάνει το παραμικρό.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που επίσης αποκαλύπτει σήμερα η «Π», αναφέρει:

«Με την έναρξη του σχολικού έτους, κανένα από τα απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου έργα συντήρησης δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε έχει προγραμματιστεί, αν και όλα εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου…
Επειδή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα δημοτικό σχολείο σε αυτή την κατάσταση, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας».

Χρειάστηκε να γίνει το προχθεσινό ρεπορτάζ της «Π» για τα παρατημένα έργα του Δήμου στην Ανω Πόλη, για να σταλεί την ίδια ημέρα δημοτικό συνεργείο στο σχολείο και να καλύψει με χρώμα, τις βωμολοχίες και τα χυδαία graffiti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο Πατρών – Κορίνθου: Τι προηγήθηκε της θανατηφόρας πρόσκρουσης με δυο νεκρούς ΦΩΤΟ

Φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στην Πάτρα, το τέταρτο σ΄ένα μήνα!

Κλοπή χρηματοκιβωτίου με χιλιάδες ευρώ στην Πάτρα

Καύσιμα: «Ανάσα» για τους οδηγούς η πτώση σε προ κρίσης επίπεδα, οι τιμές της βενζίνης στην Πάτρα

Καιρός: Μετά την «Atena» προ των πυλών και ο «Boris», πόσο και πότε θα επηρεάσει η μίνι-κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα, η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Peloponnisos FM 104,1: Ενημέρωση με υπογραφή από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου