Το ΚΚΕ για προβλήματα στην παθολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Η ερώτηση κατατέθηκε προς τον Αδωνι Γεωργιάδη από τον Νίκο Καραθανασόπουλο

ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος σχετικά με την Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

Η Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών λειτουργεί το τελευταίο διάστημα σε συνθήκες κατάρρευσης καθώς αυτή τη στιγμή σε σύνολο 19 οργανικών θέσεων που προβλέπονται στο απαρχαιωμένο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, υπηρετούν μόλις 11 με την τελευταία προκήρυξη να μην περιλαμβάνει ούτε μια θέση παθολόγου για το εν λόγω νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή, μετακινούνται τρεις από τους ήδη υπηρετούντες παθολόγους για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες, όπως έχουν διαμορφωθεί για πάνω από τρία χρόνια, στελέχωσης των νοσοκομείων Αιγίου και Πύργου, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την ήδη υποστελεχωμένη κλινική, σε μια περίοδο που η πληρότητα της φτάνει το 200-300% συστηματικά λόγω της ανεπάρκειας της πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και των μεγάλων ελλείψεων στα περιφερειακά νοσοκομεία, με τα ράντζα να κατακλύζουν τους διαδρόμους του τμήματος επειγόντων μετά από κάθε γενική εφημερία.

Για άλλη μια φορά διαφαίνεται η λογική κόστους -οφέλους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, που συνεχίζοντας τη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων αντί για πλήρη στελέχωση τους, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου σύγχρονες και δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες. Αυτό φάνηκε και στην τελευταία προκήρυξη, όπου για τα νοσοκομεία της Πάτρας προκηρύχθηκαν μόνο 12 θέσεις μόνιμων ιατρών σε σύνολο 142 κενών οργανικών θέσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:
– Να προκηρυχτούν άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων τόσο της παθολογικής κλινικής, όσο και των υπόλοιπων κλινικών και των δομών υγείας της περιοχής, έτσι ώστε να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικό.
– Να σταματήσει το αίσχος των μετακινήσεων προσωπικού.

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Λαμπρούλης Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος