Πάτρα: «Περίεργη» φωτιά σε αυτοκίνητο, ορίστηκε πραγματογνώμονας

Σε επιχειρηματία καταστήματος εστίασης ανήκει το αυτοκίνητο που κάηκε επί της οδού Ακρωτηρίου, στην Πάτρα. Τέσσερα ΙΧ στην «πυρά» μέσα σ’ ένα μήνα.

 

φωτιά Το πυρπολημένο ΙΧ του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών

Ηταν λίγο μετά τις 4π.μ. της Πέμπτης 12/09/2024, όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο σταθμευμένο ΙΧ σε πιλοτή, επί της οδού Ακρωτηρίου, στο Ψαροφάι Πατρών. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού, ωστόσο το όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Ανήκει σε επιχειρηματία καταστήματος εστίασης που δραστηριοποιείται στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πελοποννήσου», εξετάζεται το σενάριο της εμπρηστικής επίθεσης, ωστόσο στο σημείο του συμβάντος δεν εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη, και για τον λόγο αυτό ορίστηκε πραγματογνώμονας. Καμία απειλή και κανένα «προειδοποιητικό» μήνυμα δεν είχε δεχθεί ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής.

Το νέο περιστατικό προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές, καθώς πρόκειται για το τέταρτο σε διάστημα ενός μήνα. Η αρχή έγινε στις 7 Αυγούστου, όταν παρανάλωμα του πυρός έγινε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, με τη φωτιά να επεκτείνεται και να καταστρέφει ένα ακόμα όχημα. Τα ξημερώματα της επομένης, αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κεντρικού λιμενάρχη Πατρών, καίγεται ολοσχερώς. Ηταν παρκαρισμένο επί της οδού Αδαμοπούλου, πλησίον της Κεντρικής Λαχαναγοράς. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου, στη πυρά παραδίδεται πολυτελές όχημα -επίσης σταθμευμένο- σε περιοχή κοντά στο εργοστάσιο γάλακτος «Το Πρώτο».

Και για τις τρεις περιπτώσεις, όπως έγραψε η «Π», η έρευνα κατέληξε πως πρόκειται για εμπρησμούς από πρόθεση με τη μέθοδο της διαβροχής εύφλεκτου υλικού. Μάλιστα, στην περίπτωση της πυρπόλησης του οχήματος του λιμενάρχη, σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας, πριν την εκδήλωση της φωτιάς, έχει καταγραφεί ύποπτο δίκυκλο με δύο κρανοφόρους.