Παναγιώτης Παρασκευόπουλος: Ο Πατρινός πρώην πολίστας από τις πισίνες στα δάση των ιχνηλατών

Ο Πατρινός Παναγιώτης Παρασκευόπουλος στην κορυφή των κυνηγών. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιχνηλατών που θα διεξαχθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Παρασκευόπουλος Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος με το βραβείο και τα σκυλιά του

Ένας Πατρινός, πρώην πολίστας και νυν κυνηγός, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιχνηλατών που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, ο οποίος έχει πλούσια θητεία στις πισίνες, καθώς έχει παίξει για πολλά χρόνια στον ΝΟΠ.

Μάλιστα, τη δεκαετία του 2000 είχε αγωνιστεί στην Α1 Εθνική με τους «δαίμονες» και τη σεζόν 2004-05 ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια φόρεσε το σκουφάκι άλλων ομάδων της Πάτρας που συμμετείχαν στην Α2 και την Β΄ Εθνική πόλο. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με το κυνήγι τα τελευταία δύο χρόνια, λαμβάνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιχνηλατών, όπου πριν από λίγες μέρες αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ιχνηλάτηση είναι η διαδικασία, κατά την οποία, ένας κυνηγός μαζί με έναν σκύλο ή αγέλη σκύλων, ακολουθούν τα ίχνη ενός θηράματος. Στη διάρκεια 10 σαββατοκύριακων, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι κυνηγοί διαγωνίστηκαν μαζί με τους σκύλους τους σε έρευνα, πλησίασμα/εύρεση και καταδίωξη θηράματος, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος κατέκτησε την 1η θέση τόσο στην κατηγορία ζευγάρι όσο και στη γενική κατηγορία, με αποτέλεσμα, παράλληλα με την πρωτιά, να πάρει και το «εισιτήριο» για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, με τα βραβεία και τα σκυλιά του

Η σύνθεση της Εθνικής μας απαρτίζεται από τον Ελληνα ιχνηλάτη Παναγιώτη Παρασκευόπουλο και δύο ζευγάρια στην κατηγορία αγέλης σκυλιών -η μία των Γ. Κολιάκη και Σ. Γείτονα (2η θέση) και η άλλη του Παναγιώτη Καραδήμα (3η θέση).

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία φέτος θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με τη συμμετοχή πάνω από 25 χωρών.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο» τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την 1η θέση στην Ελλάδα και θα βρεθώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι αφενός να το χαρώ και αφετέρου να φέρω μια διάκριση γιατί η χώρα μας, παρότι έχει παράδοση στο κυνήγι, δεν έχει κατακτήσει μια σπουδαία διάκριση».

Διαβάστε επίσης:

 

Δημοσκόπηση DATA C για το pelop.gr: Ανατροπές στα κόμματα – 1.143 ψηφοφόροι για Σακελλαροπούλου, Ουκρανία και ακρίβεια

Έγκλημα ο θάνατος του 46χρονου στη Νέα Σμύρνη – Μαχαιριά στην κοιλιά

Ανδρομάχη: Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Γιώργος Λιβάνης μετά τη γέννηση του γιου τους

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου