Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέρρηξε 13 σπίτια και εξοχικά στην Εύβοια

Με ορμητήριο μια περιοχή της Αττικής εξορμούσαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας πέντε Έλληνες που είχαν διαπράξει συνολικά 12 διαρρήξεις.

σπείρα

Με ορμητήριο μια περιοχή της Αττικής εξορμούσαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας πέντε Έλληνες που είχαν διαπράξει συνολικά 12 διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής από μόνιμες κατοικίες και εξοχικά σπίτια, στο διάστημα από τις 24 Μαρτίου ως και τις 7 Απριλίου του 2023. Η συνολική αξία της λείας που αποκόμισαν σε μετρητά, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή, υπερβαίνει τα 52.000 ευρώ.

Η δράση τους εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Διρφύων– Μεσσαπίων και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο μελών της ηλικίας 24 και 40 χρόνων, ενώ ερευνώνται τα στοιχεία άλλων τριών συνεργών τους. Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν εισβάλει σε πέντε σπίτια σε περιοχές του Αλιβερίου, δυο σε περιοχές της Ερέτριας, δυο σε περιοχές της Μακρυκάπας και από ένα σε περιοχή του Πάλιουρα, σε περιοχή της Τριάδας και των Ψαχνών, όπου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, την κατόπτευση των στόχων και τη μεταφορά των κλοπιμαίων το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 24χρονου, το οποίο έφερε πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου, μάρκας και χρώματος. Μάλιστα, ο 24χρονος που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές και ναρκωτικά, είχε δηλώσει ψευδώς την κλοπή του από περιοχή της Αττικής τον Απρίλιο του 2023, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να ανακαλύψουν τα στοιχεία των συνεργών τους και τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες διαρρήξεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Τι «έδειξαν» οι πρώτοι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Πάτρα: Κάτοικοι κατά Δήμου για το αντλιοστάσιο λυμάτων στη Ρομάντζα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πολάκης: Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη, αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα

Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Ηλείας ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός: Πού και πότε αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, η πρόγνωση για την Πάτρα