ΜΟΔ: Υποστήριξη για το ΕΣΠΑ – Η εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΜΟΔ, Β. Σιαδήμας, προέτρεψε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να αδράξουν τις ευκαιρίες αυτές και να μη διστάσουν να χτυπήσουν την πόρτα –η ΜΟΔ είναι στη διάθεσή τους να τους στηρίξει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί.

ΜΟΔ

Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027», στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ .

Ο αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάσης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Η ΜΟΔ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, κυρίως στην υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δικαιούχων ευρύτερα. Η προηγούμενη προγραμματική περίοδος 2014-2020 έκλεισε χωρίς απώλεια πόρων και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στη ΜΟΔ και στο ΕΣΠΑ για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Είμαι σίγουρος ότι η ΜΟΔ, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, και στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, θα διαδραματίσει τον ίδιο ρόλο, παράγοντας ανάλογο μετρήσιμο αποτέλεσμα με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας».

Η γενική γραμματέας ΕΣΠΑ, Β. Παντελοπούλου ανέφερε ότι η ΜΟΔ διαθέτει ήδη έναν αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο υποστηρικτικό μηχανισμό για την ενδυνάμωση των δικαιούχων, ενώ ο πρόεδρος της ΜΟΔ, Β. Σιαδήμας, προέτρεψε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να αδράξουν τις ευκαιρίες αυτές και να μη διστάσουν να χτυπήσουν την πόρτα –η ΜΟΔ είναι στη διάθεσή τους να τους στηρίξει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί.

Ανώτερα στελέχη της ΜΟΔ εξήγησαν τον ρόλο της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Ομάδων Υποστήριξης Δικαιούχων σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές καθώς και τους τρόπους υποστήριξης των δικαιούχων του ΕΣΠΑ στους τομείς των υδάτων και των αστικών στερεών αποβλήτων.