Air fryer: Μην αμελείτε τον καθαρισμό αυτού του τμήματος της συσκευής για να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές

H συντήρηση αυτής της εύχρηστης συσκευής μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά μετά το μαγείρεμα λιπαρών τροφίμων που κολλάνε στο κάτω μέρος του δίσκου.

Air Fryer

Όταν καθαρίζετε το air fryer, βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε ένα βασικό διαμέρισμα της συσκευής. Η παραμέληση του καθαρισμού αυτού του τμήματος μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες μυρωδιές ή ακόμη και σε καταστροφή της συσκευής σας.

Μία φριτέζα αέρος διευκολύνει το μαγείρεμα και σας δίνει την δυνατότητα να φτιάχνετε νόστιμα γεύματα σε σύντομο χρόνο όταν έχετε φορτωμένο πρόγραμμα ή νιώθετε κουρασμένοι. Ωστόσο, η συντήρηση αυτής της εύχρηστης συσκευής μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά μετά το μαγείρεμα λιπαρών τροφίμων που κολλάνε στο κάτω μέρος του δίσκου.

Ένα τμήμα που οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν όταν καθαρίζουν την φριτέζα αέρος είναι το θερμαντικό στοιχείο. Αν και δεν χρειάζεται καθαρισμό μετά από κάθε χρήση, είναι συνετό να το επιθεωρείτε τακτικά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς.

Οι ειδικοί στο Studio δήλωσαν στην Irish Examiner ότι τα υπολείμματα στο θερμαντικό στοιχείο μπορούν να οδηγήσουν σε ανάφλεξη ή ενδεχομένως να προκαλέσουν ζημιά στην συσκευή και να παράγουν δυσάρεστες οσμές κατά τη χρήση.

Για να διατηρήσετε το θερμαντικό στοιχείο σε καλή κατάσταση, καθαρίστε το απαλά με ένα πανί ή μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε το λίπος.

Εν τω μεταξύ, η χρήστη του TikTok @cleaningwithdanielled μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο δείχνει πώς καθαρίζει την φριτέζα αέρος με ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Η Danielle εξήγησε ότι πρέπει να «τοποθετήσετε μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων σε κάθε συρτάρι» και στη συνέχεια «να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε βραστό νερό για περίπου μισή ώρα». Όταν το κάνετε αυτό, πρέπει να «αδειάσετε και να ξεπλύνετε». Στο βίντεο, μπορεί να δει κανείς πόση βρωμιά χύνεται στην αποχέτευση.

«Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων θα διαλύσουν όλα τα λίπη, οπότε μπορούν να αποστραγγιστούν στην αποχέτευση», εξήγησε η Danielle. Περιέγραψε τη μέθοδο αυτή ως την «αγαπημένη» της, καθώς είναι «γρήγορη και εύκολη».

Στα σχόλια, ένας χρήστης των social media είπε ότι βάζει τα εξαρτήματα «στο πλυντήριο πιάτων», αλλά η Danielle προειδοποίησε: «Θα σπάσουν πιο γρήγορα αν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, οπότε το πλύσιμο στο χέρι θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους».

 

@cleaningwithdanielled Replying to @Lily_nguyen i know a lot of people on tiktok do this method and also “cook it” please gosh do not do this!!#airfryer #airfryercleaning #cleaningtips #cleaninghacks ♬ You Right – Doja Cat & The Weeknd


Διαβάστε επίσης:

 

Δημοσκόπηση DATA C για το pelop.gr: Ανατροπές στα κόμματα – 1.143 ψηφοφόροι για Σακελλαροπούλου, Ουκρανία και ακρίβεια

Έγκλημα ο θάνατος του 46χρονου στη Νέα Σμύρνη – Μαχαιριά στην κοιλιά

Ανδρομάχη: Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Γιώργος Λιβάνης μετά τη γέννηση του γιου τους

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου