Δημοτική Αρχή Πάτρας: «Τα παιδιά μας και η μόρφωσή τους δεν είναι κόστος, καμία κατάργηση τμήματος»

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας

Δημαρχείο Πάτρας, Παλαιό Αρσάκειο

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αχαΐας, καθώς και ενάντια σε κάθε πλευρά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Την Τετάρτη, ανακοινώθηκε η συγχώνευση τμημάτων στο Λύκειο Βραχνεΐκων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής:

«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα, απαιτώντας να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση της Δευτεροβάθμιας, η οποία αναγκάζει μαθητές να μετακινηθούν σε Λύκειο στην περιοχή της Παραλίας, αφού καταργούνται και ειδικότητες, και θα βρεθούμε στο πλάι τους τη Δευτέρα στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Καταργήσεις έγιναν και στο ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας σε δύο ειδικότητες (Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων, ειδικότητα που δεν υπάρχει αλλού σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Τεχνικού Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών).

Αντίστοιχα στο Ριόλο (Δήμος Δυτικής Αχαΐας), η κατάργηση του τμήματος της Γ’ Λυκείου της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, αναγκάζει μαθητές να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά ως το Λύκειο Λάππα ή αλλιώς θα κληθούν να αλλάξουν ειδικότητα.

Η μαζική εξαφάνιση τμημάτων σε όλη τη χώρα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η μόρφωση των παιδιών μας θεωρείται κόστος από την κυβέρνηση, και όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις που επιτίθενται στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτική, μαζί με τη Δημοτική Αρχή δεν κάνουμε πίσω!

Να παρθούν πίσω όλες οι καταργήσεις τμημάτων και ειδικοτήτων!»