Αίολος-Αμύντας, η μεγάλη πρόκληση

Μάχη για το εισιτήριο της πρόκρισης στη β’ φάση του Κυπέλλου

Αίολος

Με τον ιστορικό Αμύντα θα παίξει σήμερα στις 17.00 ο Αίολος Αγυιάς στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Π. Αλεξιώτισσα» σε νοκ-άουτ παιχνίδι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της α΄φάσης του Κυπέλλου.

Μεγάλη η πρόκληση για την ομάδα της Πάτρας απέναντι στην ομάδα που στην πρεμιέρα της διοργάνωσης έκανε την έκπληξη επικρατώντας εκτός έδρας του Εθνικού Λειβαδιάς 59-58.

«Είναι περίοδος προετοιμασίας, όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Ομως μέσα από νίκες στα επίσημα παιχνίδια χτίζεις αυτοπεποίθηση». Αυτά τόνισε ο τεχνικός του Αίολου, Ανδρέας Παπαδημητρίου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πάτρας «Οι δύο θάβουν καλύτερα» και πρόσθεσε: «Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε ο κόσμος της Πάτρας να μας στηρίξει και να μας δώσει ώθηση».

Οι παίκτες που υπολογίζει ο Ανδρέας Παπαδημητρίου είναι οι Χατζόπουλος, Χονδρόπουλος, Οικονομίδης, Μαντίκος, Φραντζής, Νιφόρας, Μπαρδάκας, Οικονομόπουλος, Θόδωρος Αθανασόπουλος, Κώστας Αθανασόπουλος και τους νεαρούς Σίψα και Λαγογιάννη.

Από το ρόστερ του Αμύντα ξεχωρίζουν ο έμπειρος γκαρντ Λευτέρης Αμπατζάς, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Elite League με τον Αίαντα Ευόσμου, ο 20χρονος φόργουορντ και αρχηγός του, Αγγελος Δαμιανός, ο νεαρός φόργουορντ Νικηφόρος Μπολδόγλου, προϊόν της ακαδημίας της ΔΕΚΑ και ο Δημήτρης Ιωάννου, ο οποίος τις δύο προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε στον Εθνικό.

Το παιχνίδι του Αίολου με τον Αμύντα ορίστηκαν να διευθύνουν ο Λάμπρος Νάστος του Συνδέσμου Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, ο Πέτρος Ρίζος από τον ίδιο Σύνδεσμο και η Κατερίνα Ασημακάκη του Συνδέσμου Β/Δ Ελλάδας.

Εάν ο Αίολος νικήσει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίο θα παίξει πάλι στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Π. Αλεξιώτισσα» με τον ισχυρό ΑΟ Μυκόνου, ομάδα Elite League.