Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας: «Καλούμε το Υπ. Προστασίας του Πολίτη να αναθεωρήσει την μετακίνηση Αστυνομικών της περιοχής μας»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, σχολιάζει την επίθεση ατόμων σε βάρος της ΟΠΚΕ στην Πάτρα

Αχαΐα

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

Χθες βραδινές ώρες στην περιοχή της Παραλίας Πατρών Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ατόμου που θεωρήθηκε ύποπτος, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση τόσο από τον ίδιο όσο και από δεκάδες ρομά που κατοικούσαν στο σημείο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο Συναδέλφων μας. Οι Συνάδελφοί μας δέχθηκαν χτυπήματα στο μάτι και χέρι και ο δεύτερος στο κεφάλι. Άμεσα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ μετά από συμπλοκή

Πάτρα: Τον σταμάτησαν για έλεγχο και έριξε μπουνιά σε αστυνομικό!

Στην συνέχεια μεγάλη δύναμη από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας έκαναν ελέγχους και προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών. Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος με την
παρουσία του Προέδρου Χάρη Τσίτσικα, του Αντιπροέδρου Γιάννη Κόρδα και του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Μπαλάση και του μέλους του ΔΣ Γιώργου Αποστόλου, ενώ δίπλα στον τραυματία ήταν μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες η β’ Αντιπρόεδρος μας Αργυρώ Χαϊκάλη.

Καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναθεωρήσει την απόφαση της για την μετακίνηση μεγάλων δυνάμεων Αστυνομικών της περιοχής μας, ακόμα και χωρίς τη θέληση τους, σε άλλα μέρη της χώρας, ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους Πολίτες της Αχαΐας. Όταν η μισή δύναμη της ΟΠΚΕ και η πλειοψηφία των οχημάτων της βρίσκεται εκτός Αχαΐας, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική αστυνόμευση. Παράλληλα οι Συνάδελφοι μας καθίστανται ευάλωτοι σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Τέλος δεδομένο είναι ότι καταδικάζουμε την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων Αστυνομικών και περιμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα με κάθε τρόπο στους τραυματισμένους
Συνάδελφους μας οι οποίοι αποτελούν πρότυπο Ανθρώπων και Αστυνομικών.»