Δια χειρός Μπιτσάκου ο ΠΑΟΚ πέτυχε ιστορική νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΠΑΟΚ

Έκανε σεφτέ… Την πρώτη του νίκη στο Champions League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, αφού το πρωϊ του Σαββάτου (14/9) επιβλήθηκε της ΕΝΚΑ με 11-10, στο τρίτο του παιχνίδι για τον Γ΄ προκριματικό όμιλο, ο οποίος φιλοξενείται στην πόλη Οραντέα της Ρουμανίας.

Μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που διαμορφώθηκε με ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο και δια χειρός Χρήστου Μπιτσάκου (μέτρησε συνολικά τέσσερα γκολ), ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τέρμα μόλις 2.35 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Μάλιστα, αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ο “δικέφαλος” του Βορρά πέρασε μπροστά στο σκορ. Από την πλευρά των πρωταθλητών Τουρκίας, τρία γκολ σημείωσε ο Γιώργος Δερβίσης και δύο ο Χριστόδουλος Κολόμβος.

 

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην προκριματική φάση του Champions League σε λίγες ώρες, αφού στις 18.30 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού με την οικοδέσποινα Οραντέα. Στη συνέχεια θα περιμένει την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro Cup (Δευτέρα 16/9), όπου θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση από το συγκεκριμένο γκρουπ θα συνεχίσει στον Α΄ όμιλο της φάσης των «16», η οποία αρχίζει το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου, μαζί με τη σερβική Νόβι Μπέογκραντ, το Ανόβερο από τη Γερμανία και τη Στεάουα Βουκουρεστίου από τη Ρουμανία.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-4, 5-3.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Μπιτσάκος 4, Λασκαρίδης 1, Ν. Προσινικλής, Χρυσοσπάθης, Κεχαλάρης 3, Τσολακούδης 1, Μυρίλος, Ντέλιτς 2, Π. Προσινικλής, Κούπμαν, Κουγιουνής, Σιορδίλης.