ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Πάτρα: Ελέγχονται αστυνομικοί… για τον έλεγχο σε Ρομά

Αποκάλυψη της «Π» για τη συμπλοκή ενστόλων – μειονοτικού. Διετάχθη προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό ανδρών της ΟΠΚΕ στην Παραλία Πατρων.

Πάτρα
Δύο γυναίκες συνελήφθησαν για συμμετοχή στην επίθεση  ομάδας περίπου 30 ρομά κατά ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και τον τραυματισμό αστυνομικών, το απόγευμα της Πέμπτης, στη συμπλοκή που ακολούθησε μετά την άρνηση 20χρονου ρομά να υποβληθεί σε έλεγχο στην Παραλία Πατρών.

Η ΟΠΚΕ, όπως αρχικά μεταφέρθηκε από την ΕΛΑΣ, βρισκόταν στην περιοχή, πραγματοποιώντας στοχευμένους ελέγχους.

Πάτρα: Τον σταμάτησαν για έλεγχο και έριξε μπουνιά σε αστυνομικό!

Η «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει στοιχεία που θέτουν νέα δεδομένα σχετικά με την παρουσία και τη δράση της ομάδας στο εν λόγω σημείο. Σύμφωναμε πληροφορίες, βάσει του προγράμματος υπηρεσιών, οι τέσσερις αστυνομικοί, από τις 6 μ.μ της Πέμπτης μέχρι τη 1 π.μ της Παρασκευής, θα εκτελούσαν βάρδια στη Δυτική Αχαΐα, διενεργώντας ελέγχους για την πάταξη της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου. Για την προχθεσινή «εξόρμηση», μάλιστα, κινητοποιήθηκε δύναμη της ΟΠΚΕ Αγρινίου προς ενίσχυση.

Στις 6.50μ.μ., ώρα καταγραφής του επεισοδίου, οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην Πάτρα και, κατευθυνόμενοι προς την Κάτω Αχαΐα, στο ύψος της Παραλίας, με εντολή του επικεφαλής της ομάδας, όπως μετέφεραν αστυνομικοί κύκλοι στην «Π» και χωρίς να έχει δοθεί σήμα από το κέντρο της Αμεσης Δράσης «100» ή άνωθεν εντολή, έκαναν «στάση» για να ελέγξουν ύποπτο άτομο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η γενικευμένη «σύρραξη» με τους ρομά, στην οδό Σουνίου.

Πάτρα: Βίντεο από την επίθεση των 30 Ρομά σε αστυνομικό

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν με τον έναν, όπως έγραψε την Παρασκευή η «Π», να δέχεται μπουνιά στο πρόσωπο, ενώ ανήλικος τον δάγκωσε στο χέρι. Προσήχθησαν συνολικά πέντε άτομα, με τον «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου και τον πατέρα του να διαφεύγουν της σύλληψης.

Από την ΕΛΑΣ διετάχθη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  για τον τραυματισμό των αστυνομικών, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές της «Π» αναφέρουν πως, την Παρασκευή, ζητήθηκε η απομάκρυνση από την ΟΠΚΕ του επικεφαλής της ομάδας, με το αιτιολογικό πως είναι «επικίνδυνος», καθώς με την ενέργειά του έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν, από την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, να επιχειρείται υποβάθμιση του περιστατικού, αποδίδοντάς το στον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύουν οι υπηρετούντες στην ειδική ομάδα της Αστυνομίας.

 

Διαβάστε επίσης

Εξαφάνιση 14χρονης από το Μοσχάτο – Πληροφορίες πως μπορεί να βρίσκεται στην Πάτρα

«Οι πολίτες θα πουν το νερό νεράκι»: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις στην Αχαΐα

Αποζημιώσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Πατρών–Πύργου, δικαιούχοι πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο περιμένουν από το 2000

Πρόληψη στα σχολεία της Αχαΐας μετά το σοκ των ναρκωτικών

Ούτε βήμα πίσω για αντλιοστάσιο στην πλατεία: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ρομάντζας για έργο του Δήμου