Πάτρα: Νέα κινητοποίηση σήμερα για την κατάργηση τμήματος στο Λύκειο Βραχνεΐκων

Οι κινητοποιήσεις στο Λύκειο Βραχνεΐκων συνεχίζονται, καθώς έχει προγραμματιστεί νέα διαμαρτυρία σήμερα Κυριακή στις 11 π.μ.

Πάτρα

Κινητοποίηση από Γονείς, Σύλλογο Διδασκόντων και Μαθητές πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 13/9 στο Λύκειο Βραχνεΐκων, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάργηση του τμήματος Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου, λόγω μικρού αριθμού μαθητών (5) σε αυτό.

Το αίτημα όλων, όπως μεταφέρθηκε στην «Πελοπόννησο», ήταν κοινό: «Αυτή η απαράδεκτη απόφαση που υποβάλλει τους μαθητές σε μεγάλη ψυχική φόρτιση, αλλά και υποβαθμίζει το Γενικό Λύκειο Βραχνεΐκων, ένα από τα καλύτερα σχολεία της Πάτρας, δεν πρέπει να γίνει πράξη».

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γονείς: «Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και η μετακίνηση των μαθητών σε όμορο σχολείο, πιθανότατα στη γειτονική Παραλία ή ακόμη χειρότερα στην Κάτω Αχαΐα, θα τους ταλαιπωρήσει, θα τους στερήσει πολύτιμο χρόνο και θα επιβαρύνει οικονομικά όλες τις οικογένειες».

Στη χθεσινή κινητοποίηση αναφέρθηκε πως η δημοτική αρχή, οι παρατάξεις και η Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας συμφωνούν με το να συνεχιστεί η λειτουργία του τμήματος Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου τα παιδιά να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και να πάψει η αγωνία και η ψυχική αναστάτωση στις οποίες υποβάλλονται.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, καθώς έχει προγραμματιστεί νέα διαμαρτυρία σήμερα Κυριακή στις 11 π.μ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Εξαφάνιση 14χρονης από το Μοσχάτο – Πληροφορίες πως μπορεί να βρίσκεται στην Πάτρα

«Οι πολίτες θα πουν το νερό νεράκι»: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις στην Αχαΐα

Αποζημιώσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Πατρών–Πύργου, δικαιούχοι πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο περιμένουν από το 2000

Πρόληψη στα σχολεία της Αχαΐας μετά το σοκ των ναρκωτικών

Ούτε βήμα πίσω για αντλιοστάσιο στην πλατεία: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ρομάντζας για έργο του Δήμου