Μάντσεστερ Σίτι: Ξεκινούν οι ακροάσεις για τις 115 κατηγορίες

Μπορεί η Μάντσετσερ Σίτι να αποτελεί τον κορυφαίο σύλλογο της Αγγλίας και ένα από τους καλύτερους στην Ευρώπη, ωστόσο οι «σίτιζενς» είναι αντιμέτωποι με 115 κατηγορίες για φερόμενες οικονομικές παραβάσεις.

Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ύποπτη για πολλαπλά οικονομικά αδικήματα, με αποτέλεσμα την Δευτέρα (16/09/24) να ξεκινά η ακρόαση των «πολιτών» ενώπιον μιας ανεξάρτητης επιτροπής, για τις 115 κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Μπορεί η Μάντσετσερ Σίτι να αποτελεί τον κορυφαίο σύλλογο της Αγγλίας και ένα από τους καλύτερους στην Ευρώπη, ωστόσο οι «σίτιζενς» είναι αντιμέτωποι με 115 κατηγορίες για φερόμενες οικονομικές παραβάσεις. Ορισμένες από αυτές είναι οι μαζικές επενδύσεις του συλλόγου, με χρησιμοποίηση κρυφών χρημάτων μέσω της Etihad, αεροπορικής εταιρείας των Εμιράτων που είναι χορηγός της φανέλας κι έχει την ονομασία του σταδίου της ομάδας.

Επίσης, φέρεται να πλήρωσε αδήλωτα επιπρόσθετα μισθούς στον Ρομπέρτο Μαντσίνι, έναν από τους πρώην προπονητές της, καθώς και σε ορισμένους παίκτες.

Η Premier League πιστεύει ότι η Μάντσεστερ Σίτι εν γνώσει της παράκαμψε τους οικονομικούς κανόνες που επιβλήθηκαν μεταξύ 2009 και 2018, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να κάνει περισσότερες – ακριβότερες μεταγραφές. Μάλιστα οι πρωταθλητές Αγγλίας θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις και για φερόμενες παραβιάσεις του οικονομικού fair play από την UEFA (περίοδος 2013-2018) και την Premier League (2015-2018).

Κάπως έτσι η ομάδα του Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο, σε μια υπόθεση που αναμένεται να έχει πολλές εξελίξεις.

Οι κυρώσεις-αν υπάρξουν-μπορούν να φτάσουν ως την αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και τον αποκλεισμό από το αγγλικό πρωτάθλημα, στο οποίο η Σίτι έχει κερδίσει έξι από τους επτά τελευταίους τίτλους.