Καιρός: Έρχεται εβδομάδα βροχών με ψύχρα – «Φθινόπωρο με ζακέτα και ομπρέλα»

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια βροχερή εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν ακόμα και 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

καιρός

Μετά από το ασυνήθιστα καυτό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες που έσπασαν κάθε ρεκόρ, λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν πως ο Σεπτέμβρης θα ήταν ψυχρός με βροχές και καταιγίδες.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια βροχερή εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν ακόμα και 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας μιλά για ένα φθινόπωρο από τα παλιά με… ζακέτα και ομπρέλα.

«Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες» σημειώνει σε ανάρτησή του.

«Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα! Συγκεκριμένα, θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν» σημείωσε.

«Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές» τόνισε.

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως «στις περιοχές που δεν εχει γίνει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση (καθαρισμοί ρεμάτων, φρεάτια, μέτρα αντιστήριξης κ.α) θα είναι οι περισσότερο πιθανές για τυχόν προβλήματα – και όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα”!

Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο!

Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες.

Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα!

Συγκεκριμένα θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.

 

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές.

Υ.Γ.: Να τονίσω ότι στις περιοχές που δεν εχει γίνει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση (καθαρισμοί ρεμάτων, φρεάτια, μέτρα αντιστήριξης κ.α) θα είναι οι περισσότερο πιθανές για τυχόν προβλήματα – και όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.»

Διαβάστε επίσης

Εξαφάνιση 14χρονης από το Μοσχάτο – Πληροφορίες πως μπορεί να βρίσκεται στην Πάτρα

«Οι πολίτες θα πουν το νερό νεράκι»: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις στην Αχαΐα

Αποζημιώσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Πατρών–Πύργου, δικαιούχοι πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο περιμένουν από το 2000

Πρόληψη στα σχολεία της Αχαΐας μετά το σοκ των ναρκωτικών

Ούτε βήμα πίσω για αντλιοστάσιο στην πλατεία: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ρομάντζας για έργο του Δήμου