Ο Ν. Τζανάκος παρέδωσε τα μετάλλια στον Δήμαρχο Πατρέων

Τζανάκος

Πριν από λίγες μέρες παραδόθηκαν στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, από το μέλος της Ε.Ε. της I.C.G., Νίκο Τζανάκο, τα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και τα αντίστοιχα αναμνηστικά μετάλλια, για τα παιδιά αθλητές (και τους προπονητές) του Δήμου, που συμμετείχαν στους αγώνες που έγιναν στην πόλη Leon του Μεξικού τον περασμένο Ιούλιο.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Μεξικό, την πόλη εκπροσώπησε οκταμελής ομάδα Ταε κβον ντό, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δ. Πλέσσα και η οποία κατέκτησε εφτά μετάλλια, φτάνοντας σε σύνολο τα 92 για την πόλη, από την πρώτη συμμετοχή της, πριν από 25 χρόνια.
Ως σήμερα, έχουν συμμετάσχει στους αγώνες 410 πατρινόπουλα, σε ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, μπάσκετ, ταεκβοντό, ρυθμική γυμναστική, τένις, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, ελεύθερο σκι, σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών, από το 2000, χρονιά που για πρώτη φορά συμμετείχε η Πάτρα.

Ήταν η  26η φορά, (22 θερινοί και 4 χειμερινοί αγώνες),  που πατρινόπουλα συμμετείχαν,  με ολυμπιακό άθλημα, σε αυτή τη μεγαλύτερη και μοναδική στο είδος της στον κόσμο, αθλητική διοργάνωση, της παγκόσμιας  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζουμε επίσης, πως η διεθνής αθλητική οργάνωση,  International Children’s Games, τελεί υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Ε., η οποία και συμμετέχει στην τελετή έναρξης των αγώνων, ενώ τα Διπλώματα συμμετοχής των παιδιών- αθλητών, υπογράφει ο εκάστοτε πρόεδρος της Δ.Ο.Ε., με πρώτο τον αείμνηστο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, το 1994, στη συνέχεια τον Ζακ Ρόγκ και τα τελευταία χρόνια τον Τόμας Μπάχ.