Πάτρα: Σε πλήρη διερεύνηση ο καθηγητής που έβγαλε φωτογραφία ανήλικη – Παιδόφιλος ή προστάτης ανηλίκων;

Η φωτογράφιση υπέπεσε στην αντίληψη τριών νεαρών θαμώνων που ζήτησαν τον λόγο από τον καθηγητή επειδή «αυθαιρετούσε».

Πάτρα

Η «Πελοπόννησος» ανέδειξε χθες ένα πολύ «λεπτό» συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε αναψυκτήριο του Μαρκάτου, με πρωταγωνιστή επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πάτρας και γιατρό.

Ο ακαδημαϊκός λειτουργός φωτογράφισε 15χρονη μαθήτρια που καθόταν απέναντί του μαζί με τον πατέρα της και έναν φίλο του, οι οποίοι δεν αντελήφθησαν, όμως, τη σκηνή. Ωστόσο, η φωτογράφιση υπέπεσε στην αντίληψη τριών νεαρών θαμώνων που ζήτησαν τον λόγο από τον καθηγητή επειδή «αυθαιρετούσε».

Τότε, ο πατέρας κατάλαβε τι είχε συμβεί και εξεμάνη και κάπως έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και όλοι οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν στην Ασφάλεια, όπου ο γονιός κατέθεσε και μήνυσε σε βάρος του καθηγητή, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση την επόμενη μέρα πήρε τη δικαστική οδό, οπότε ο εισαγγελέας Πατρών άφησε μεν ελεύθερο τον κατηγορούμενο, ωστόσο διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ συνάμα αναμένεται και η διενέργεια έρευνας από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια Αθηνών στο κατασχεθέν κινητό τηλέφωνό του. Από την κρίσιμη αυτή εξέταση θα φανεί αν υπάρχουν μόνο οι φωτογραφίες που «τράβηξε» ο πανεπιστημιακός ή εμπεριέχονται και άλλες, που παραπέμπουν, ενδεχομένως, σε παιδοφιλία! Θα δοθεί, δηλαδή, απάντηση για το αν βρισκόμαστε μπροστά σε σκάνδαλο παιδοφιλίας ή ο καθηγητής έδρασε ως προστάτης ενός ανήλικου παιδιού!

Ο πατέρας της κοπέλας, παρότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να κλείσει εξωδίκως το θέμα, αρνήθηκε, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης για να διαφανεί ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις του δράστη.

Από το περιβάλλον του κατηγορούμενου υποστηρίζεται ότι «φωτογράφισε την ανήλικη κοπέλα διότι την είδε να κάθεται με δύο μεσήλικες και το γεγονός τον παραξένεψε και του έβαλε υποψίες, αφού δεν φαντάσθηκε καν ότι ήταν κόρη τού ενός».
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην «Π» ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για εμπλοκή του σε σοβαρά παρεμφερή αδικήματα.

* Ο δικηγόρος που ανέλαβε τον καθηγητή Κώστας Κρεμμύδας δήλωσε στην «Π»: «Αν τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, η εξέλιξη θα ήταν άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή του υπαίτιου στα αρμόδια δικαστήρια. Η μη άσκηση, όμως, ποινικής δίωξης αποδεικνύει ότι υπήρξε μια παρεξήγηση που είχε ως συνέπεια την ταλαιπωρία των εμπλεκομένων».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός με βροχές και καταιγίδες, πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες, πρόγνωση για την Πάτρα

Χανιά: Χαράκωσαν το πρόσωπο μαθητή σε ΕΠΑΛ με μαχαίρι!

Απίστευτο! Επιβάτες ΚΤΕΛ κατέληξαν να ταξιδεύουν κλειδωμένοι στην μπαγκαζιέρα, καταγγελίες ΒΙΝΤΕΟ

Τι αλλάζει στον χάρτη ασφάλισης για οχήματα και ακίνητα από το 2025

ΒΙΝΤΕΟ πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια ο Απόστολος Λύτρας μετά την αποφυλάκισή του