Μίνι πάρκο για αναψυχή στο Ρίο – Σε ποιο σημείο, τι θα γίνει

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ετοιμάζει ένα μίνι πάρκο αναψυχής σε ένα κομβικό σημείο που είναι το οικόπεδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή το παρκινγκ απέναντι από το Πορθμείο του Ρίου, και ανήκει στην Περιφέρεια.

 

πάρκο

Ενα μίνι πάρκο αναψυχής ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέναντι από το Φρούριο του Ρίου, με στόχο να προσφέρει μια διέξοδο αναψυχής στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ετοιμάζει ένα μίνι πάρκο αναψυχής σε ένα κομβικό σημείο που είναι το οικόπεδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή το παρκινγκ απέναντι από το Πορθμείο του Ρίου, και ανήκει στην Περιφέρεια.

πάρκοΟ χώρος άνηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά πρόσφατα παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της τους προηγούμενους μήνες έφτιαξαν μελέτη η οποία είναι σχεδόν έτοιμη και σύντομα θα υποβληθεί για χρηματοδότηση.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον αναπληρωτή περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπο Μπονάνο, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν όσο πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Η «Π» ενημερώθηκε για ορισμένα σημεία του περιεχομένου της μελέτης και σας παρουσιάζει μερικά από τα βασικότερα όσων έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν στον εν λόγω χώρο.

Καταρχάς, θα φυτευτούν δέντρα περιμετρικά του χώρου αφενός για να υπάρχει δράση «πρασίνου» και αφετέρου για φυσική προστασία τους χειμερινούς μήνες από τον αέρα που κινείται σε υψηλές ταχύτητες στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη, θα κατασκευαστεί διαδρομή με ειδικό ελαστικό τάπητα που θα δίνει την ευκαιρία στους περιοίκους να κάνουν το τρέξιμό τους και να αθλούνται.

Επίσης, θα τοποθετηθούν παγκάκια, χώροι πρασίνου και μια παιδική χαρά με ειδικό τάπητα.
Ακόμα, υπάρχει σκέψη, αλλά δεν είναι σίγουρο γιατί εξαρτάται από τη χωρητικότητα, θα κατασκεπαστεί ένα μικρό θεατράκι που θα χρησιμέψει για πολιτιστικές δράσεις σε συλλόγους της περιοχής.

Καταλαβαίνει κανείς ότι μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του μίνι πάρκου, τότε οι κάτοικοι του Ρίου θα έχουν ένα σημείο αναφοράς που δεν υπάρχει στην περιοχή και θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται και να κάνουν δράσεις.

Θυμίζουμε ότι η μελέτη είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης και για να προχωρήσει το project πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός με βροχές και καταιγίδες, πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες, πρόγνωση για την Πάτρα

Χανιά: Χαράκωσαν το πρόσωπο μαθητή σε ΕΠΑΛ με μαχαίρι!

Απίστευτο! Επιβάτες ΚΤΕΛ κατέληξαν να ταξιδεύουν κλειδωμένοι στην μπαγκαζιέρα, καταγγελίες ΒΙΝΤΕΟ

Τι αλλάζει στον χάρτη ασφάλισης για οχήματα και ακίνητα από το 2025

ΒΙΝΤΕΟ πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια ο Απόστολος Λύτρας μετά την αποφυλάκισή του