“Πάτρα Ενωμένη”: Παρέμβαση για την οδό Φώτη Ανδρικόπουλου

Τι αναφέρει σε ερώτησή της

Πάτρα

Ερώτηση στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη απέστειλε η δημοτική παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” με θέμα την οδό Φώτη Ανδρικόπουλου.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: “Κύριε Δήμαρχε,

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πετρωτού, με την αριθ. 4/2015 απόφασή του, αποφάσισε ομόφωνα να μετονομασθεί τμήμα της οδού Πετρωτού από τη συμβολή Πατρών Κλάους έως τη συμβολή των οδών Πετρωτού και Αγίου Αθανασίου και της παρόδου Αγίου Αθανασίου Γ, σε οδό «ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ», ως ένδειξη τιμής μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό του στις 7/10/2014, υπηρετώντας την πατρίδα ως έφεδρος δεκανέας πεζοναύτης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών Βόλου στο πεδίο Γλαφυρών Μαγνησίας. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για την ονοματοθεσία ή μετονομασία οδών, πλατειών και συνοικισμών του Δήμου Πατρέων στις 17/6/2015.

Ο ήρωας Φώτης Ανδρικόπουλος διέμενε με την οικογένειά του επί της οδού Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό.
Οφείλουμε, ορθολογικά αλλά και συναισθηματικά σκεπτόμενοι, να σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος και ως ελάχιστη πράξη, τιμώντας τη μνήμη του Φώτη Ανδρικόπουλου, να αναγνωρίσουμε την προσφορά του στην πατρίδα. Τη μέγιστη προσφορά, την προσφορά ζωής.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Έχει απασχολήσει το θέμα αυτό τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για την ονοματοθεσία ή μετονομασία οδών, πλατειών και συνοικισμών του Δήμου Πατρέων;

Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο και εύλογο αυτό αίτημα;”.