Επαφές Θ. Μπαρή στην Αθήνα, ποια θέματα τέθηκαν στο επίκεντρο

Συναντήθηκε με τον Νικόλαο Ταχιάο και τον Μιχάλη Μπεκίρη.

Επαφές

Σειρά σημαντικών ζητημάτων τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής με τον υφυπουργό Υποδομών, Νικόλαο Ταχιάο και τον Αχαιό Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη.

Στη συνάντηση που έγινε σε θετικό κλίμα, ο Δήμαρχος προέταξε το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές στα δίκτυα υποδομών από τη μεγάλη πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου, όπως επίσης και να προχωρήσει άμεσα η επιδότηση των πληγέντων κτηνοτρόφων, παραγωγών και κατοίκων. Επίσης, ο κ. Μπαρής έθεσε ζητήματα δημοτικής οδοποιίας, επισημαίνοντας ότι το δίκτυο του Δήμου εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και οι ανάγκες για την αποκατάσταση των δρόμων που συνεπάγεται την οδική ασφάλεια είναι μεγάλες, ενώ επανέφερε επιτακτικά και το πάγο αίτημα του Δήμου για την κατασκευή της παράκαμψης του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου.

Επαφές

Ακόμη, λόγω των προβλημάτων λειψυδρίας που παρατηρούνται ενέχοντας κινδύνους για τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Μπαρής ζήτησε από τον Υφυπουργό την κατασκευή ταμιευτήρων νερού για την άρδευση των Δ.Ε. Φαρρών και Τριταίας. Τέλος ο Δήμαρχος Ερυμάνθου ζήτησε τη συνέχισης του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55-67 ετών, ώστε να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στον Δήμο λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και υπήρξαν δεσμεύσεις για την εξέταση των ζητημάτων που έθεσε ο Δήμαρχος.

«Συνεχίζουμε τις επαφές μας με κυβερνητικά στελέχη θέτοντας σημαντικές διεκδικήσεις για την περιοχή μας. Οι συναντήσεις αυτές, έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιούμε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με όλους τους φορείς. Ο Δήμος Ερυμάνθου είναι ένας μικρός Δήμος, αλλά με δυνατή φωνή. Τόσο ο κ. Ταχιάος, όσο και ο κ. Μπεκίρης δεσμεύτηκαν πως θα εξετάσουν όλα τα κρίσιμα θέματα που θέσαμε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν», δήλωσε ο κ. Μπαρής.