ΔΙΜΕΑ: Δυναμική παρουσία με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην 88η ΔΕΘ

ΔΙΜΕΑ

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. συμμετείχε ενεργά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (6 – 15 Σεπτεμβρίου 2024) διοργανώνοντας για το κοινό ποικίλα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά δρώμενα, που ανέδειξαν το πολύπλευρο έργο της με πυρήνα την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς «υποδέχτηκε» τους επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ στο περίπτερο 7, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα την προβολή της αποστολής και των δράσεων της ΔΙ.Μ.Ε.Α. που σκοπό έχουν, μεταξύ άλλων, να προστατέψουν τον καταναλωτή αντιμετωπίζοντας φαινόμενα «παρασιτικής» επιχειρηματικότητας.

ΔΙΜΕΑ

Στο χώρο του περιπτέρου το κοινό είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Υπηρεσίας αλλά και να λάβει πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία και τους στόχους του ελεγκτικού της μηχανισμού. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σχετικά με θέματα όπως η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, η υιοθέτηση σωστών καταναλωτικών πρακτικών αλλά και η προστασία ενάντια στο παράνομο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΔΙΜΕΑ

Σε ό,τι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του περιπτέρου της ΔΙ.Μ.Ε.Α. κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αυτές ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της κοινωνίας για το έργο της υπηρεσίας.

ΔΙΜΕΑ

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 8/9 στις 18:00 έγινε η διεξαγωγή επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την Δευτέρα 3/9 διοργανώθηκε η κεντρική εκδήλωση της ΔΙ.Μ.Ε.Α στην οποία παρέστησαν ο Διοικητής της ΔΙ.Μ.Ε.Α. κ. Χαράλαμπος Μελισσινός ενώ το ρόλο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και προστασία του καταναλωτή παρουσίασε ο κ. Σπυρίδων Περιστέρης – Ph.D., Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου της ΔΙ.Μ.Ε.Α..

ΔΙΜΕΑ