Πάτρα: Παράταση λειτουργίας της Έκθεσης του σπιράλ ως τον Οκτώβριο

Ενθουσιασμός και στήριξη από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη

Παράταση

Τα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν την Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας που φιλοξενείται στην «Οικία Παλαμά», καθώς αποφασίστηκε η παράταση της και κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Η διεύρυνση της διάρκειας λειτουργίας θα γίνει με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και την εκ νέου παραχώρηση του χώρου από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά της πόλης να έρθουν σε επαφή με τα σπάνια εκθέματα και να γνωρίσουν την ιστορία, τους συμβολισμούς και τα ιδεώδη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Παράταση Παράταση

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκέφτηκε πρόσφατα την Έκθεση, ξεναγήθηκε από τον επικεφαλής του σπιράλ Πέτρο Ψωμά και τους συνεργάτες του, ενθουσιάστηκε από το περιεχόμενο και το στήσιμο και δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια μετάδοσης των ολυμπιακών μηνυμάτων στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στις μικρές ηλικίες και σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Η Έκθεση τιμά τον Ολυμπισμό και τη σχέση της Πάτρας με την ολυμπιακή ιστορία, υπηρετώντας το γενικό όραμα της σύνδεσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ολυμπιακή Γη. Υπό το πρίσμα αυτής της λογικής ο Νεκτάριος Φαρμάκης θαύμασε τα εκθέματα και δήλωσε: «Το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό βρήκαν στέγη στην Πάτρα. Που αλλού; Στο σπίτι αυτού που το σκέφτηκε, του Κωστή Παλαμά. Πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές της έκθεσης. Η Πάτρα είναι Ολυμπιακή Πόλη και πρέπει να το δείχνει. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η Ολυμπιακή Γη και το στηρίζει. Πολλές ευχές για ακόμα περισσότερα».

Παράταση Παράταση

Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν και ξενάγησαν ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, η συντονίστρια του Γραφείου Τύπου Μαρία Μπέλμπα, ο Κώστας Γκίρης εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής της Έκθεσης και τα μέλη της παράταξης, Ελένη Χριστοπούλου και Έφη Κρανιώτη, εκπρόσωποι της πολυπρόσωπης ομάδας εθελοντών που έχουν αναλάβει τις ξεναγήσεις.

Παράταση Παράταση

«Η Φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού, στην Πάτρα του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα» θα παραμείνει, λοιπόν, ανοικτή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές της εκτιμούν πως με την αρωγή της Περιφέρειας μπορούν να εξασφαλίσουν μία εκδήλωση λήξης εφάμιλλης των εγκαινίων του περασμένου Μάϊου, με τη συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών από τις φετινές Ολυμπιάδες του Παρισιού, αντίστοιχα.