Αχαΐα: Ικανοποίηση για την ανάκληση της απόφασης για τα Σχολικά Τμήματα Βραχνεΐκων, 2ο ΕΠΑΛ, Λουσικών και Ριόλου ΒΙΝΤΕΟ

Οι ανακοινώσεις του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Σχολικά

Δεν θα ισχύσουν τελικά οι αποφάσεις κατάργησης- συγχώνευσης σχολικών τμημάτων και για το Λύκειο Βραχνεΐκων και για το 2ο ΕΠΑΛ της Πάτρας. Επιπλέον, ο Δήμος Πατρέων έκανε γνωστό πως ακυρώνεται η κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για αύριο στην πλατεία Γεωργίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

Οι αγώνες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών μαζί και με τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας έχουν αποτελέσματα!

Η ανάκληση των αποφάσεων για τις καταργήσεις των τμημάτων του Λυκείου Βραχνεΐκων, των Λυκείων Ριόλου και Λουσικών και του 2ου ΕΠΑΛ αποτελεί νίκη των διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων, που εδώ και μέρες είναι σε εξέλιξη στο νομό, αλλά και την πόλη μας.

Τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας, της δημοτικής αρχής και των φορέων, μεταφέρθηκαν και με τη σημερινή κινητοποίηση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος και εισηγήθηκε την ανάκληση των καταργήσεων των τμημάτων, με τους μαθητές παραμένουν στα σχολεία που φοιτούσαν.

Η αυριανή Παναχαϊκή Κινητοποίηση αναστέλλεται. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας να συνεχίσει τους αγώνες για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών, τα μορφωτικά τους δικαιώματα και την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με γονείς, μαθητές και καθηγητές κατάφεραν με επιχειρήματα να πείσουν για το δίκαιο αίτημα της μη κατάργησης Σχολικών Τμημάτων της Γ’ Λυκείου Λουσικών και Ριόλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξόπουλος έλαβε την διαβεβαίωση από θεσμικό παράγοντα, τηλεφωνικά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην οποία βρέθηκε και σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος μαζί με τους Αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Άγγελο Καραντζά και Γιώργο Βεσκούκη, ότι συνεχίζει κανονικά η λειτουργία των δύο τμημάτων.

“Η θετική αυτή εξέλιξη για τα σχολεία των Λουσικών και Ριόλου μας ικανοποιεί βαθύτατα διότι μια ολόκληρη κοινωνία είναι αναστατωμένη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους μαθητές, γονείς και καθηγητές για τον αγώνα που δώσαμε μαζί και καταφέραμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το δίκαιο αίτημά μας “, τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επενδύσουμε σε υποδομές και εκπαιδευτικούς στηρίζοντας τα Σχολεία μας και όχι να τα υποβαθμίζουμε, διότι το μέλλον είναι τα παιδιά μας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Σε πλήρη διερεύνηση ο καθηγητής που έβγαλε φωτογραφία ανήλικη – Παιδόφιλος ή προστάτης ανηλίκων;

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους της Κομισιόν: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ΒΙΝΤΕΟ

«Σπίτι μου 2»: Δύο νέες διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πόσοι είναι οι συνολικοί πόροι

Υπερόπλο της ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αυτόματες κατασχέσεις – Ερχονται λουκέτα

Οικογενειακή τραγωδία στο Βόλο: Επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του, το βέλος του διαπέρασε το κρανίο