Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε οδηγός ταξί γιατί εξύβρισε τρανς άτομο ,«Θεώρησε ότι είμαι κοπέλα»

Ένας οδηγός ταξί καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη για ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος τρανς ατόμου.

ταξί

Ένας οδηγός ταξί καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη για ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος τρανς ατόμου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, 22 ετών, το συμβάν έγινε τον Μάρτιο του 2022, κατά τη διάρκεια δρομολογίου, από την Καμάρα προς το ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Το θύμα κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ ότι ο οδηγός του απευθύνθηκε ρωτώντας τον αν έχει σχέση με κοπέλα, την οποία είχε φιλήσει νωρίτερα μπαίνοντας στο ταξί του κατηγορουμένου για να την αποχαιρετήσει.

«Έχει ομοφοβικές πεποιθήσεις και δεν μπόρεσε να τις κρατήσει για τον εαυτό του», ανέφερε στην κατάθεσή του, τονίζοντας ότι ο οδηγός είχε σκοπό να τον προσβάλει καθώς τον είδε να φιλάει την κοπέλα με την οποία διατηρεί δεσμό. «Θεώρησε ότι κι εγώ είμαι κοπέλα», συμπλήρωσε το θύμα, περιγράφοντας στους αστυνομικούς όσα κατήγγειλε ότι έγιναν.

Ο 67χρονος οδηγός συνελήφθη όταν το θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία και ταυτοποιήθηκε από την απόδειξη του ταξί που προσκόμισε ο μηνυτής. Ο ίδιος αρνήθηκε στην κατάθεσή του ότι είχε σκοπό να προσβάλει το άτομο, λέγοντας ότι δεν έχει ομοφοβικές πεποιθήσεις. «Έχω μεταφέρει χιλιάδες πελάτες από κάθε κοινωνική τάξη και ποτέ δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα» είπε στην απολογία του.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μίνι πάρκο για αναψυχή στο Ρίο – Σε ποιο σημείο, τι θα γίνει

Πάτρα: Σε πλήρη διερεύνηση ο καθηγητής που έβγαλε φωτογραφία ανήλικη – Παιδόφιλος ή προστάτης ανηλίκων;

«Σπίτι μου 2»: Δύο νέες διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πόσοι είναι οι συνολικοί πόροι

Υπερόπλο της ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αυτόματες κατασχέσεις – Ερχονται λουκέτα

Νέες δηλώσεις Αταμάν για το πανό για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο – «Η Θύρα 13 μού ζήτησε συγγνώμη»