Kαλύτερη η εικόνα στη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, η ανακοίνωση της εταιρείας, στο νοσοκομείο εργαζόμενοι ΒΙΝΤΕΟ

Ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Motor

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει εντός των εγκαταστάσεων. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς ενεργοποιήθηκε και το 112 το οποίο έστειλε στους πολίτες το παρακάτω μήνυμα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Η περιοχή έχει πνιγεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, οι οποίοι είναι ορατοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Μαζί με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρεί και η ομάδα κατάσβεσης του διυλιστηρίου.

 

Motor

Διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία του προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Κινέτας – Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

 

Διακοπή κυκλοφορίας  στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του Ο.Σ.Ε, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη Motor Oil.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ήχησε το «112» ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

 

Τα συστήματα ψύξης, πυρόσβεσης τέθηκαν σε λειτουργία – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

 

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα korinthostv.gr, η φωτιά καίει μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια ένας τραυματίας

 

Mετά τις 19:30 το απόγευμα, ένας τραυματίας εργαζόμενος της Motor Oil τραυματίστηκε ελαφρά λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον εργαζόμενο με ελαφρά εγκαύματα στα άνω άκρα και διακομίζεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις. Παράλληλα, στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα, για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

 

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενοι

 

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει. Στο σημείο έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες και 9 οχήματα, καθώς και 3 ελικόπτερα βρίσκονται προληπτικά σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς, ενώ η πύρινη λαίλαπα καίει μέσα στα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εργαζόμενοι διακομίσθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil.

Ένας εξ’ αυτών φέρει εγκαύματα στα χέρια και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή.

Aκόμη ένας νοσηλεύεται με ελαφριά εγκαύματα, ενώ ο τρίτος είναι επηρεασμένος από το ωστικό κύμα.

 

Η ανακοίνωση της Motor Oil για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια

Ανακοίνωση εξέδωσε η Motor Oil για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα. Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.

Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

 

Kαλύτερη η εικόνα – Ισχυρές δυνάμεις στα διυλιστήρια

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

 

Στο νοσοκομείο τέσσερις εργαζόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις εργαζόμενοι διακομίσθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil.

Ένας εξ’ αυτών φέρει εγκαύματα στα χέρια και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή.

Aκόμη δύο νοσηλεύονται με ελαφριά εγκαύματα, ενώ ο τέταρτος είναι επηρεασμένος από το ωστικό κύμα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες και 9 οχήματα, καθώς και 3 ελικόπτερα βρίσκονται προληπτικά σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς, ενώ η πύρινη λαίλαπα καίει μέσα στα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Σε πλήρη διερεύνηση ο καθηγητής που έβγαλε φωτογραφία ανήλικη – Παιδόφιλος ή προστάτης ανηλίκων;

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους της Κομισιόν: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ΒΙΝΤΕΟ

«Σπίτι μου 2»: Δύο νέες διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πόσοι είναι οι συνολικοί πόροι

Υπερόπλο της ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αυτόματες κατασχέσεις – Ερχονται λουκέτα

Οικογενειακή τραγωδία στο Βόλο: Επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του, το βέλος του διαπέρασε το κρανίο