Λίβανος: Αλλεπάλληλες οι εκρήξεις σε βομβητές της Χεζμπολάχ – Στους 2.800 οι τραυματίες και 8 νεκροί

Δεν σταματά να αυξάνεται ο αριθμός των τραυματισμένων, ενώ ήδη 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη συντονισμένη επίθεση σε συσκευές τηλεειδοποίησης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

 

Λίβανος

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη συντονισμένη επίθεση σε βομβητές  της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Αnadolu επικαλούμενο επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής από τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομνβητών σε όλη τη χώρα, υπάρχουν 8 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, 2.800 τραυματίες εκ των οποίων οι 200 σε κρίσιμη κατάσταση.

Λίβανος: Μαζική επίθεση εναντίον δεκάδων μελών της Χεζμπολάχ – Πολλές εκρήξεις ΒΙΝΤΕΟ

Η κυβέρνηση του Λιβάνου μιλά για χτύπημα από το Ισραήλ. Αναμένεται έκτακτο στρατιωτικό συμβούλιο, ενώ πλέον είναι ορατό πλέον το σενάριο πολέμου όχι Χεζμπολάχ – Ισραήλ αλλά Λιβάνου Ισραήλ.

Ένας αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι η έκρηξη των τηλεειδοποιητών ήταν η «μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας» στην οποία είχε υποβληθεί η ομάδα σε σχεδόν ένα χρόνο σύγκρουσης με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ έχουν εμπλακεί σε διασυνοριακό πόλεμο παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα που ξέσπασε τον περασμένο Οκτώβριο, τη χειρότερη τέτοια κλιμάκωση εδώ και χρόνια.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δύο μαχητών της. Το τρίτο άτομο που σκοτώθηκε ήταν ένα κορίτσι, ανέφερε, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια των εκρήξεων. Ένας από τους μαχητές που σκοτώθηκαν ήταν γιος ενός βουλευτή της Χεζμπολάχ του λιβανικού κοινοβουλίου.

Οι τηλεειδοποιητές που εξερράγησαν ήταν το τελευταίο μοντέλο που έφερε η Χεζμπολάχ τους τελευταίους μήνες, ανέφεραν τρεις πηγές ασφαλείας.

Το κύμα των εκρήξεων διήρκεσε περίπου μία ώρα μετά τις αρχικές εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν περίπου στις 3:45 μ.μ. τοπική ώρα. Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς πυροδοτήθηκαν οι συσκευές. Οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας του Λιβάνου δήλωσαν ότι ένας αριθμός συσκευών ασύρματης επικοινωνίας πυροδοτήθηκε σε ολόκληρο τον Λίβανο, ειδικά στα νότια προάστια της Βηρυτού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Τοπικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που μετέφεραν πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που έδειχνε μια μικρή συσκευή χειρός τοποθετημένη δίπλα σε ένα ταμείο παντοπωλείου όπου ένα άτομο πλήρωνε αυθόρμητα έκρηξη.

Το κέντρο επιχειρήσεων κρίσεων του Λιβάνου, το οποίο διοικείται από το υπουργείο Υγείας, ζήτησε από όλους τους ιατρούς να κατευθυνθούν στα αντίστοιχα νοσοκομεία τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του τεράστιου αριθμού τραυματιών που έρχονται για επείγουσα περίθαλψη. Είπε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τηλεειδοποιητές.

Διαβάστε επίσης:

 

Τα υπάρχοντα του Καζίνο Ρίου στο σφυρί – Σε πλειστηριασμό κουλοχέρηδες και ρουλέτες

Πάτρα: Πατέρας μαθητή «σήκωσε χέρι» σε Διευθυντή Γυμνασίου!

«Σφυροκοπά» την Ευρώπη η κακοκαιρία «Boris» με 19 νεκρούς – Οι φόβοι για τον Δούναβη

Λίβανος: Αλλεπάλληλες οι εκρήξεις σε βομβητές της Χεζμπολάχ – Στους 2.800 οι τραυματίες και 8 νεκροί

Δημοσκόπηση DATA C: Οι εκπρόσωποι Τύπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πρόθεση ψήφου και την ακρίβεια