Λανουά: «Σωστά μέτρησε το γκολ Πιερό» ΒΙΝΤΕ0

Λανουά

Ο  Γάλλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, στην ανάλυση της 4ης αγωνιστικής της Super League τόνισε ότι σωστά μέτρησε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Βόλο.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Αστέρας-Ατρόμητος για το γκολ των Περιστεριωτών:

“Όταν επιτυγχάνεται ένα τέρμα το VAR, πρέπει να ελέγξει, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Εδώ έχουμε δύο καταστάσεις να ελέγξουμε. Πρώτα αν η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Το VAR έλεγξε όλες τις κάμερες, αλλά δεν υπήρχε καμία ένδειξη, ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη εκτός γηπέδου.

Δεύτερο, ενδεχόμενο οφσάιντ. Ο επιθέμενος ξεκινάει πίσω από τη μεσαία γραμμή και η μπάλα του δίδεται από αντίπαλο”.

Λαμία – Athens Kallithea για ενδεχόμενο χέρι των γηπεδούχων:

“Σε αυτή την περίπτωση και τα δύο χέρια του παίκτη είναι στην ίδια θέση σε φυσική κίνηση. Δεν επεκτείνει το χέρι του και έχει φυσική κίνηση, όταν η μπάλα αγγίζει το χέρι του από κοντινή απόσταση”.

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός για ενδεχόμενο χέρι των φιλοξενούμενων:

“Σε αυτή την περίπτωση ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει την μπάλα και μετά από εκτροπή αυτή βρίσκει στο χέρι του το οποίο βρίσκεται σε φυσική θέση. Κανένα πέναλτι και αν το είχε υποδείξει ο διαιτητής θα έπρεπε να παρέμβει το VAR”.

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός για τάκλιν του Κουτσογούλα στον Βήχο:

“Σε αυτή την περίπτωση ο αμυντικός θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του επιτιθέμενου. Το τάκλιν δεν είναι ελεγχόμενο, αλλά με ταχύτητα και ένταση. Το σημείο επαφής είναι ο αστράγαλος του επιτιθέμενου, ο οποίος γυρίζει από τις τάπες του αμυνόμενου. Για τους παραπάνω λόγους περιμέναμε το VAR να καλέσει τον διαιτητή σε επισκόπηση της φάσης, για να δείξει κόκκινη κάρτα.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για τη φάση του Τετέ:

“Σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος επιδιώκει την επαφή με σκοπό να κερδίσει πέναλτι. Ο διαιτητής βρίσκεται σε εξαιρετική θέση με ξεκάθαρη εικόνα της φάσης και αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Αν δινόταν πέναλτι θα περιμέναμε να παρέμβει το VAR”.

ΑΕΚ – Βόλος για το γκολ του Πιερό:

“Σε αυτή την περίπτωση το τέρμα πρέπει να κατακυρωθεί. Και οι δύο παίκτες (επιτιθέμενος και αμυνόμενος) διεκδικούν με τον ίδιο τρόπο, με τα χέρια τους σε φυσική ποδοσφαιρική επαφή”.