Το συγκινητικό «αντίο» του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου στον Σπύρο Μπούσια

Ο Δημήτρης Πεγλερίδης αποχαιρετά τον παράγοντα με τη μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό της Πάτρας

αντίο
Με μήνυμά του στα social media ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου αποχαιρέτησε τον σπουδαίο παράγοντα με τη μεγάλη προσφορά, Σπύρο Μπούσια, που «έφυγε» από τη ζωή.
Η συγκινητική ανάρτησή του έχει ως εξής:
«Αποχαιρετώντας έναν υπέροχο άνθρωπο, φίλο και πρωτεργάτη του κλασσικού αθλητισμού.
Ο Σπύρος Μπούσιας ξεκίνησε την αθλητική του διαδρομή ως αθλητής σφυροβολίας, διετέλεσε προπονητής στίβου στην Ολυμπιάδα, όπου ανέδειξε πολλούς πρωταθλητές, πολλοί δε, από αυτούς σήμερα είναι προπονητές με επίσης σημαντικές επιτυχίες. Συνέχισε ως διοικητικός παράγων στην Ολυμπιάδα που την ανέδειξε σε ένα από τα κορυφαία σωματεία στίβου στην Ελλάδα, στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, όπου με τη συμβολή του έγιναν πολλά έργα στην περιοχή μας, εσχάτως δε, ήταν Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Αρίων Πάτρας. Ο Κυρ Σπύρος ήταν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας του Πατραϊκού Αθλητισμού.
Ο Σπύρος Μπούσιας ήταν ένας άνθρωπος με πάθος για τον αθλητισμό και με αφοσίωση στο σύλλογο και τα ιδανικά του. Η αγάπη του για τον κλασσικό αθλητισμό και ιδιαίτερα για τον Αρίωνα ήταν εμφανής σε κάθε του βήμα. Υπήρξε πρωτεργάτης στις επιτυχίες του συλλόγου και δεν δίσταζε ποτέ να σταθεί δίπλα σε αθλητές, προπονητές και συνεργάτες με ευγένεια, σεβασμό και κατανόηση.
Δεν ήταν μόνο πρόεδρος, ήταν φίλος, σύμβουλος, οδηγός. Οι αξίες του, η ανιδιοτελής προσφορά και η διαρκής προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η παρουσία του θα λείψει από όλους τους χώρους που ζωντάνευε με την ενέργειά του, την αστείρευτη διάθεση να προσφέρει και το όραμα που είχε για τον κλασσικό αθλητισμό.
Όμως, ο Σπύρος Μπούσιας δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Το έργο του, η κληρονομιά του και η προσφορά του στο σύλλογο και στην τοπική μας κοινωνία θα παραμείνουν ζωντανά στις καρδιές μας. Η δύναμη και το παράδειγμά του θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν.
Θα θυμόμαστε τον κυρ Σπύρο μας, με αγάπη και ευγνωμοσύνη, για όλα όσα προσέφερε στην οικογένεια του στίβου στην Πάτρα. Ας γίνουμε συνεχιστές του έργο του, με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, πράττοντας το καλύτερο για το στίβο, τιμώντας έτσι τη μνήμη του.
Καλό σου ταξίδι, αγαπητέ κυρ Σπύρο. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.
Δημήτριος Κ.Πεγλερίδης