Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιλοτική τοποθέτηση locker για κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Τι είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μητσοτάκης

Την τοποθέτηση locker για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης (18.9.24).

«Όπως θυμάστε πέρυσι παρουσιάσαμε την πλατφόρμα που είχε σημαντική ανταπόκριση. Με διακριτικότητα χειριστήκαμε πολλά περιστατικά. Θεωρώ σημαντική την απαγόρευση της χρήσης κινητών στην διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την μαθητική διαδικασία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επισήμανση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σοβαρότητα του φαινομένου του μπούλινγκ στα σχολεία.

«Θέλουμε του Συλλόγους Γονέων συμμάχους και να πάμε βήματα παραπέρα. Έχω συζητήσει αν υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε πιλοτικά, σχολεία με locker για να κλειδώσουν εκεί τα παιδιά τα κινητά τους. Είναι στοίχημα όλων να το κερδίσουμε και να το κάνουμε πράξη», υπογράμμισε.