Πάτρα: Αυτά θα περιλαμβάνει το νέο πάρκο αναψυχής στο Ρίο – Η πρώτη μακέτα του έργου ΦΩΤΟ

Μπονάνος στην «Π»: «Μετατρέπουμε έναν σκουπιδότοπο σε Πάρκο Αναψυχής»

πάρκο Skateboard, παιδική χαρά, όργανα άθλησης κ.α στο πάρκινγκ του Πορθμείου

Εναν πραγματικό χώρο αναψυχής, που θα περιλαμβάνει σημείο για αγώνες skateboard, υπαίθριο χώρο συναυλιών, παιδική χαρά, όργανα άθλησης, αναμένεται να αποκτήσουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ρίου.

Πρόκειται για σχεδιαζόμενο Μίνι Πάρκο Αναψυχής, το οποίο προγραμματίζει να κατασκευάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στον χώρο του πάρκινγκ, απέναντι από το Φρούριο του Ρίου και το Πορθμείο, όπου αναχωρούν τα φεριμπότ για το Αντίρριο.

Μίνι πάρκο για αναψυχή στο Ρίο – Σε ποιο σημείο, τι θα γίνει

Η μελέτη έχει ξεκινήσει, με το πρότζεκτ να «τρέχει» ο αν. περιφερειάρχης, ο οποίος μίλησε στην «Πελοπόννησο» δίνοντας λεπτομέρειες για το τι θα γίνει στο σημείο.

πάρκο

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος εξήγησε στην «Π»: «Μετατρέπουμε έναν σκουπιδότοπο σε Πάρκο Αναψυχής, όπου τόσο οι ντόπιοι ευρύτερα, όσο και εκείνοι που επισκέπτονται την περιοχή, θα μπορούν να βρεθούν και να απολαύσουν την Γέφυρα, αλλά και το Φρουριο του Ρίου. Αυτό το διάστημα είμαστε σε διαδικασία σχεδιασμού και ενημέρωσης των φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται, όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, και για αυτό τον λόγο σύντομα θα έχω συνάντηση με την διευθύντριά της. Προγραμματίζουμε να γίνει, εκτός από παιδική χαρά, ένα χώρος για skateboard, συναυλίες, ενώ θα υπάρχουν όργανα γυμναστικής και άθλησης. Ακόμη, σε ένα σημείο, έχουμε προγραμματίσει να φυτέψουμε πολλά δένδρα, περιμετρικά, που θα πρασινίσουν τον χώρο».

πάρκο

Χαράλαμπος Μπονάνος

Η «Π» παρουσιάζει, σήμερα την πρώτη μακέτα, που δείχνει πώς θα είναι το Πάρκο μόλις ολοκληρωθεί και εκ πρώτης όψεως το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εξαιρετικό, αναβαθμίζοντας την περιοχή, η οποία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ο χώρος από το ΤΑΙΠΕΔ έχει περάσει και ανήκει, πλέον, στην Περιφέρεια, η οποία θα αναζητήσει χρηματοδότηση του έργου, ώστε αυτό να μπει στις ράγες και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση υλοποίησής του.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι, από τη στιγμή που η μελέτη είναι σε φάση ολοκλήρωσης, δεν θα καθυστερήσουν και πολύ οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα έργα. Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια δείχνει, με πράξεις, τη βούλησή της να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κάτοικων του Ρίου, πέραν όχι του αστικού ιστού, αλλά και του κέντρου της Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα 19/9, πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Καλάβρυτα: «Στέγνωσε» το έργο του Χιονοδρομικού – Κίνδυνος διακοπής έργων λόγω κρατικών κονδυλίων που αργούν

Φονικές πλημμύρες στην Ιταλία, έσπασαν φράγματα, υπερχείλισε ποταμός ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο ασφαλής είναι η Πάτρα για τους πολίτες με προβλήματα όρασης; Αυτοψία της «Π» σε γειτονιές της πόλης ΦΩΤΟ