Πάτρα: Μειωμένη η τιμή στα καυσόξυλα – Πτώση 10% στην ελιά σε σχέση με το 2023

Εντονο το ενδιαφέρον των Πατρινών τις τελευταίες ημέρες – Σημείο-κλειδί θα είναι η τιμή του πετρελαίου

Πάτρα Γεμάτα με ξύλα όλων των ειδών είναι τα καταστήματα

Μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στην τιμή του κυβικού στα καυσόξυλα στην αγορά της Πάτρας, καθώς με δεδομένο ότι υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας, το ενδιαφέρον είναι έντονο τις τελευταίες μέρες.

Η «Πελοπόννησος» έκανε ρεπορτάζ, μίλησε με υπεύθυνη καταστήματος που πουλά καυσόξυλα στην οδό Καλαβρύτων, η οποία αναφέρθηκε και στις τιμές.

Η εκπρόσωπος του καταστήματος κ. Μαρία τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον με πολλούς να ρωτούν και να κάνουν έρευνα αγοράς.

Αρκετοί μάλιστα ψωνίζουν από τώρα ξύλα και προετοιμάζονται για τον χειμώνα που έρχεται, ώστε να έχουν απόθεμα για το τζάκι τους και ορισμένοι, πάλι, φοβούνται ότι θα αυξηθεί η τιμή τις επόμενες μέρες».

Σε ερώτηση για τις τιμές, μας είπε: «Συνήθως αγοράζουν ξύλο από ελιά η οποία πέρυσι ήταν στα 120 ευρώ το κυβικό, όμως αυτή την στιγμή είναι στα 110 ευρώ. Υπάρχουν, επίσης, η οξιά και το πουρνάρι το, οποίο είναι στα 120 ευρώ, είδη που το 2023 ήταν περίπου στα 110 ευρώ.

Πέρυσι η τιμή στην ελιά ήταν στα 110 ευρώ, αλλά στη συνέχεια, και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, ανέβηκε, φέτος, όμως, αυτό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες».

Με τον χειμώνα να έρχεται, είναι δεδομένο ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των Πατρινών να προμηθευτούν καυσόξυλα, αλλά υπάρχει και ένα στοιχείο «κλειδί» που θα δείξει αν το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Οπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, το σημείο «κλειδί» είναι η τιμή του πετρελαίου η οποία πέρυσι ήταν ψηλά, αλλά φέτος η αισθητή υποχώρηση της τιμής της βενζίνης, λογικά θα επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου στο λίτρο, η οποία αναμένεται χαμηλότερη σε σχέση με το 2023.

Αν η τιμή είναι χαμηλή, τότε οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους θα στραφούν στο πετρέλαιο για να ζεσταθούν και όχι στα καυσόξυλα, αφού πάντα το οικονομικό παίζει τον ρόλο του, ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις τιμή του πετρελαίου, κάτι που θα επηρεάσει και την κίνηση στην αγορά των καυσόξυλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα 19/9, πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Καλάβρυτα: «Στέγνωσε» το έργο του Χιονοδρομικού – Κίνδυνος διακοπής έργων λόγω κρατικών κονδυλίων που αργούν

Φονικές πλημμύρες στην Ιταλία, έσπασαν φράγματα, υπερχείλισε ποταμός ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο ασφαλής είναι η Πάτρα για τους πολίτες με προβλήματα όρασης; Αυτοψία της «Π» σε γειτονιές της πόλης ΦΩΤΟ