Ξύλο από μαθητές σε…μαθητές στην Πάτρα για ασήμαντη αφορμή

Προβληματισμός σε εκπαιδευτική κοινότητα και Αστυνομία στην Πάτρα, από σοβαρά περιστατικά, με δικαστικές προεκτάσεις.

Πάτρα

Προβληματισμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας, αλλά και την Αστυνομία, μετά την καταγραφή δύο σοβαρών περιστατικών βίας με θύτες και θύματα ανήλικους μαθητές, λίγες μόλις ημέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως έγραψε η «Πελοπόννησος», 15χρονος συνελήφθη για τον τραυματισμό 14χρονου, έξω από σχολική μονάδα, στην Εγλυκάδα. Ο δράστης μετέβη στο σχολείο και κατά την έξοδο του ανηλίκου, του επιτέθηκε χτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο, για τα μάτια μιας κοπέλας(!).

Πάτρα: Νέο επεισόδιο με ανήλικους – Συνελήφθη 15χρονος για επίθεση σε 14χρονο σε σχολείο

Μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος του, αστυνομικοί της Ασφάλειας τον συνέλαβαν για πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας του.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που απασχολεί σε διάστημα μιας εβδομάδας την τοπική ΕΛΑΣ. Την περασμένη Παρασκευή, μαθητής 12 ετών, επιτέθηκε τραυματίζοντας σοβαρά 14χρονο, χτυπώντας τον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, με γροθιές στο κεφάλι και κλοτσιές στα πόδια, ενώ παράλληλα τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει σε μαντρότοιχο να υποστεί εκδορά στο ύψος της λεκάνης και να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων. Ο ανήλικος και οι γονείς του συνελήφθησαν μετά από μήνυση από την πλευρά του θύματος. Και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία του ξυλοδαρμού ήταν… κοπέλα.

Δώρα Μαστραπά

Η πρόεδρος της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Δώρα Μαστραπά, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» για το περιστατικό βίας, με δράστη 12χρονο και θύμα 14χρονο, δήλωσε: «Εμείς μεγαλώσαμε σε άλλη κοινωνία με άλλη συνείδηση για το τι συνιστά ο γονεϊκός ρόλος και πώς οφείλουμε να είμαστε στο σχολείο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι σε παράλυση. Οταν ένα παιδί έχει ένα κινητό στα χέρια, από μηνών, τότε πώς μπορείς να το περιορίσεις και να το πάρεις από το χέρι του; Εαν δεν έμαθε τον σεβασμό στο σπίτι του, πρέπει στοιχειωδώς να το μάθει στο σχολείο. Οι ποινές αν και δεν μου αρέσει η λέξη, είναι γι’ αυτό ακριβώς και δεν έχουμε τίποτα με κανένα γονέα. Ολοι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας, τι είναι ο «εμποδιστής κυκλώνας»

«Κλείδωσε» ο μποναμάς για συνταξιούχους και ευάλωτους, ποιοι θα ενισχυθούν, από πού θα προέλθουν τα χρήματα

Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η ατζέντα των δυο ηγετών

ΣΥΡΙΖΑ: Το ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη, δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος

Άρης Σπηλιωτόπουλος στον PFM για Κασσελάκη και Δούκα: «Νικητής» ο ένας, «ηθικό θέμα» ο άλλος

Γερμανία – εκλογικό θρίλερ στο Βρανδεμβούργο: Οριακή επικράτηση του κόμματος Σολτς