Αχαΐα – Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα: Εφτασε η ώρα της σύμβασης

Εφόσον όλα προχωρήσουν όπως έχουν σχεδιαστεί, η υλοποίηση του έργου θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Εργοστάσιο

Ενα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα Δυτικής Αχαΐας έγινε την Παρασκευή, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ) με τα οποία γνωστοποιεί πως εγκρίνει την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει την κατασκευή του εργοστασίου.

Ουσιαστικά προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Γρηγόρης Αλεξόπουλος είχε προαναγγείλει την ευτυχή εξέλιξη, τονίζοντας πως μετά από προσπάθειες 15 ετών «έχει μπει το νερό στο αυλάκι».

Πλέον, η εταιρεία «Μεσόγειος ΑΕ», που αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου, μπορεί να κληθεί για την υπογραφή της σύμβασης με τον ΣΥΔΙΣΑ για να ξεκινήσουν οι εργασίες το επόμενο διάστημα, όταν και θα «ξεμπλοκάρουν» τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Βέβαια, ο κ. Αλεξόπουλος είχε επισημάνει επίσης ότι προκαλεί προβληματισμό η κυβερνητική πρόθεση για την ενοποίηση των Φορέων Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που παίρνει ήδη τη μορφή νομοσχεδίου. Κατά τον κ. Αλεξόπουλο, η ενοποίηση των φορέων μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα και να παγώσει ή και να ανατρέψει σχεδιασμούς, σε τοπικό επίπεδο.

Εφόσον όλα προχωρήσουν, όπως έχουν σχεδιαστεί, η υλοποίηση του έργου θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή και με βάση το σημερινό σχέδιο θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού. Η πράξη περιλαμβάνει τα απαραίτητα έργα και εγκαταστάσεις, καθώς και λοιπές δράσεις και ενέργειες για τη δημιουργία στη θέση Φλόκα Δυτικής Αχαΐας της Μονάδας Επεξεργασίας 53.032 τόνων/έτος υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και Μονάδας Επεξεργασίας 8.113 τόνων/έτος προδιαλεγμένων στην πηγή βιοαποβλήτων από τα δίκτυα καφέ κάδου. Τα υπολείμματα επεξεργασίας των ΜΕΑ και ΜΕΒΑ θα μεταφέρονται προς διάθεση στον ΧΥΤΥ στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεμπλοκάρει η σύνδεση με «111» – Επιταχύνονται οι απαλλοτριώσεις και η προκήρυξη

Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη κι επίσημα από τη ΝΔ, τι θα κάνει με την έδρα του: «Αν ο Μητσοτάκης το κάνει για να στείλει μήνυμα, είναι απαράδεκτο»

Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο: Τουλάχιστον 3 οι νεκροί, δύο μικρά κορίτσια ανάμεσά τους ΒΙΝΤΕΟ

Ισραήλ: Κάλεσμα στους πολίτες για απομάκρυνση από φυλάκια της Χεζμπολάχ

Στέφανος Κασσελάκης: Προαναγγέλει την υποψηφιότητά του μέσω social media «Είμαι εδώ»