Προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη

Ο Ανδρέας Τσώκος είναι πολιτευτής Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας.

Η μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας και δημιουργία νέων προοπτικών απαιτεί συνέπεια, προσήλωση και συνεχή βήματα.

Eνας από τους μείζονες στόχους της κυβέρνησης ΝΔ είναι η περιφερειακή ανάπτυξη, η σύγκλιση των περιφερειών και η μείωση των ανισοτήτων.

Από την πρώτη στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για ανάπτυξη, που κατανέμεται δίκαια, αναλογικά και ομοιογενώς σε όλη την Ελλάδα. Προτεραιότητα αποτελεί η δίκαιη διανομή του μερίσματος ανάπτυξης και η μείωση του κόστους ζωής, με παρεμβάσεις στην οικονομία.

Για τα θέματα αυτά συνεργάζομαι με τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη, για όσα αφορούν στο παρόν και το μέλλον της Αχαΐας, καθώς και ο ίδιος έλκει την καταγωγή του από τα Καλάβρυτα.

Εχουν γίνει βήματα στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητας απονομής της δικαιοσύνης, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς κ.ά. Θέματα οικονομικής καθημερινότητας αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα, η μείωση του κόστους ζωής και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών. Τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας απαιτούν χρόνο, προκειμένου να μεταφραστούν σε αισθητά αποτελέσματα για τον καταναλωτή.

Η κυβέρνηση προωθεί τη φορολογική δικαιοσύνη με σκοπό να ενισχυθούν, εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, γιατροί και δημόσιος τομέας, ώστε με ανάπτυξη να γίνεται δίκαιη κατανομή σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Κεντρική πολιτική της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εισοδημάτων και η μείωση των βαρών.

Η κυβέρνηση θέλει οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς στην καθημερινότητά τους, στον οικονομικό προγραμματισμό τους, τις συνθήκες ανάπτυξης, τις κοινωνικές υποδομές, την τοπική ανάπτυξη. Γι’ αυτό προωθούνται πολιτικές, που ενσωματώνουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών με νέο υπόδειγμα υλοποίησης πολιτικών.

Αναντίρρητα, στην Περιφέρεια βρίσκεται η δύναμη της πατρίδας μας. Σε όλους τους νομούς της χώρας ξεκινούν συναντήσεις. Συζητάμε, αποφασίζουμε και προχωράμε όλοι μαζί.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίζουμε τη δουλειά μας, με αποτελέσματα και οφέλη για όλους.