Σχολεία: Γιατί σήμερα δεν έχουν μάθημα

Χωρίς διδασκαλίες σήμερα τα σχολεία

σχολεία

Χωρίς μάθημα η τελευταία μέρα της εβδομάδας για τους μαθητές σε όλα τα σχολεία, καθώς σήμερα Παρασκευή θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σήμερα αυτή δεν θα πραγματοποιηθούν διδασκαλίες στα σχολεία, αλλά οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε οργανωμένες αθλητικές εκδηλώσεις. Αυτές οι δράσεις έχουν στόχο να αναδείξουν τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας και της άσκησης για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με την επίσημη εγκύκλιο, οι μαθητές θα απασχοληθούν αποκλειστικά με αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς καμία διδακτική υποχρέωση. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που φέτος γιορτάζει την 11η επέτειό της.

Με το σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί, Δίνουμε Ποιότητα στη Ζωή», η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής καλεί όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να διοργανώσουν αθλητικές δράσεις, είτε εντός είτε εκτός των σχολικών εγκαταστάσεων. Οι δραστηριότητες θα διαρκέσουν όλη την ημέρα, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές για τη σημασία της σωματικής άσκησης και την επίδρασή της στην ποιότητα ζωής και την υγεία τους.