Πάτρα: Στην «Π» το νέο παραπλανητικό μήνυμα ….απάτης

«Ψάρεμα» πολιτών στην Πάτρα, με ανύπαρκτες παραγγελίες και αποστολές δεμάτων. Αποστολέας μηνυμάτων εμφανίζεται γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών.

Πάτρα

Δεν έχουν τέλος οι απόπειρες παραπλάνησης πολιτών και στην Πάτρα, με τους επιτήδειους να εφευρίσκουν συνεχώς διάφορους τρόπους, προκειμένου ν΄αρπάξουν σημαντικά χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υποψήφιων θυμάτων τους. Μια εκ των συνηθέστερων τακτικών η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails) για την παραλαβή δέματος.

Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο, επιχείρησαν να εξαπατήσουν Πατρινή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», προ ημερών έλαβε μήνυμα με φερόμενο αποστολέα μεταφορική εταιρεία αμερικανικού κολοσσού, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Η γυναίκα καλείτο να καταβάλει το χρηματικό πόσο του 1,99€, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία παράδοσης της παραγγελίας που είχε «μπλοκαριστεί», καθώς εκκρεμούσε η εξόφλησή της.

Το περιεχόμενο του απεσταλμένου μηνύματος από την ηλεκτρονική διεύθυνση «Fedex Express support@4c67991e35.nxcli.io», έγραφε: «Εχετε ένα δέμα που περιμένει πληρωμή και παράδοση.

Αγαπητέ πελάτη,

Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει καλά. Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι η παράδοση της πρόσφατης παραγγελίας σας δεν έχει πληρωθεί ακόμη. Αριθμός παραγγελίας: [#####724289] Οφειλόμενο ποσό: [1,99]. Σας παρακαλούμε να προβείτε στην πληρωμή το συντομότερο δυνατό για να διασφαλίσετε την έγκαιρη παράδοση της παραγγελίας σας. https://www.fedex.com/gr-gr/delivery.html».

Η γυναίκα αντελήφθη άμεσα πως επρόκειτο για απάτη, αφού, όπως λέει στην «Π», δεν περίμενε κανένα απολύτως δέμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για την απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος», μέσω της οποίας επιχειρείται και σε πολλές περιπτώσεις επιτυγχάνεται η πρόσβαση σε στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών πολιτών με στόχο αναλήψεις «αδειάσματος» λογαριασμών. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι ο παραλήπτης να πατήσει το λινκ του συνδέσμου που περιλαμβάνει το μήνυμα.
Κατά το πρόσφατο παρελθόν οι δράστες, όπως διαπιστώθηκε μετά από καταγγελίες στις Αρχές, κάνοντας χρήση του λογότυπου και άλλων χαρακτηριστικών των εταιρειών ΕΛΤΑ και της ACS, αντίστοιχα, προσπάθησαν να «βάλουν χέρι» στις οικονομίες πολιτών διαφόρων ηλικιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτρια της, ρίχνοντας της μπουνιές!

Αχαΐα – Φιλόλογος στην «Π»: «Κάνω τον σταυρό μου μην εντοπίσω μαθητή με κινητό και βρεθώ κατηγορούμενη σε τηλεοπτικό παράθυρο»!

Η πρώτη αντίδραση της Μαρινέλλας: Τα λόγια στην κόρη της και το σιγοτραγούδισμα

Χάρης Δούκας στον Peloponnisos FM 104,1: «Δεν είμαστε ο Δημαρχάκος που παρακαλάει το Μαξίμου…»

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για Τουρκία: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τι είπε για το Κυπριακό

Δήμος Αιγιαλείας: Το πρόβλημα υγείας και η «αποχώρηση» Καλογερόπουλου