Ο γιατρός της Μαρινέλλας καταγγέλει: «Το Ηρώδειο έχει ακατάλληλο ιατρείο χωρίς μηχανήματα»

Ο Ηλίας Πολιτάκης είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από το 2018

γιατρός

Ο προσωπικός γιατρός της Μαρινέλλας, Ηλίας Πολιτάκης, είχε προχωρήσει σε μια καταγγελία το 2018 τονίζοντας ότι το Ηρώδειο δεν διαθέτει κατάλληλες υποδομές και επαρκή εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη μίλησαν για αυτή την καταγγελία, η οποία έγινε το 2018 όταν ο συγκεκριμένος γιατρός βρισκόταν σε συναυλία του Ηρωδείου ως θεατής και προσπάθησε να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας που είχε υποστεί ανακοπή.

Στην καταγγελία του, ο Ηλίας Πολιτάκης είχε τονίσει τρία πράγματα. Συγκεκριμένα πως «το φορείο που υπήρχε στο Ηρώδειο για τη μεταφορά της ασθενούς είναι επιεικώς ακατάλληλο διότι δεν διέθετε στηρίγματα ασφαλείας στα κάτω άκρα ούτε και τις ειδικές ζώνες ασφάλειάς για την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς. Ο χώρος του υποτιθέμενου ιατρείου του θεάτρου βρίσκεται σε ακατάλληλο χώρο, στο υπόγειο, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση. Το «ιατρείο» στερείται βασικού ιατρικού εξοπλισμού (π.χ. Απινιδωτή) που θεωρείται απολύτως απαραίτητος».




Η παρέμβαση της Λίνας Μενδώνη στην εκπομπή «Το Πρωινό»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τόνισε πως το κράτος παραχωρεί το Ηρώδειο σε ιδιώτες παραγωγούς για δικές τους ιδιωτικές εκδηλώσεις, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίζουν ώστε να υπάρχει προσωπικό για θέματα υγείας. «Το κράτος παραχωρεί τα μνημεία της σε ιδιώτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση όλης της παράστασης» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι ιδιώτες πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.