Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων: Ξεμπλοκάρει το Χιονοδρομικό

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων – Τι ανέφερε ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος

Χιονοδρομικό

Ευχάριστα ήταν τα μηνύματα που ήρθαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβούλιου Καλαβρύτων, καθώς σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η χρηματοδότηση για να ολοκληρωθούν έγκαιρα τα έργα της β΄ φάσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και αυτό που είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος ήταν ότι έχει ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές ότι πολύ σύντομα, την επόμενη εβδομάδα, θα πιστωθούν από το ΕΣΠΑ 6,8 εκ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο.

Χιονοδρομικό

Αισιοδοξία εκφράστηκε από τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο

Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο και παράλληλα θα δοθούν και χρήματα στην ιταλική εταιρεία, η οποία προμηθεύει τον εξοπλισμό του Χιονοδρομικού και θα πρέπει να κάνει την πιστοποίηση, η οποία είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει ο αναβατήρας «Στύγας».

Η πιστοποίηση του αναβατήρα είναι κομβική για να μπορέσει να είναι έτοιμος και να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο που θα γίνει η έναρξη της χειμερινής σεζόν.

Οσον για το άλλο θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού στις Πηγές του Λάδωνα στη Λυκούρια Κλειτορίας, εκφράστηκε η αντίθεση του σώματος και θα γίνουν κινήσεις για να μην προχωρήσει.