Μεσολόγγι: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές 14 και 15 ετών για εκδικητική πορνογραφία, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ένας εκ των τριών είχε παραποιήσει φωτογραφία συμμαθήτριάς τους εμφανίζοντας την γυμνή και στη συνέχεια την ανήρτησαν στο διαδίκτυο.

Μεσολόγγι

Για εκδικητική πορνογραφία συνελήφθησαν τρεις έφηβοι, μόλις 14 και 15 ετών στο Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, ένας εκ των τριών είχε παραποιήσει φωτογραφία συμμαθήτριάς τους, εμφανίζοντάς την γυμνή. Μάλιστα, προχώρησαν στο να αναρτήσουν την συγκεκριμένη εικόνα στο διαδίκτυο.

Όταν η μαθήτρια αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, ενημέρωσε τους γονείς της, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε και τους τρεις γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Οι αρχές κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών για περεταίρω έρευνα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της για την υπόθεση η ΕΛΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 14 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για προσβολή γενετησίας ευπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία. Παράλληλα, συνελήφθησαν οι γονείς των τριών ανηλίκων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία γονέα ανήλικης μαθήτριας, οι τρεις κατηγορούμενοι τροποποίησαν εικόνα της ανήλικης, και την απεικόνισαν κατά τρόπο, που προσβάλει την γενετήσια ευπρέπεια της, ενώ στη συνέχεια διένειμαν την εικόνα μεταξύ τους.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους τρεις ανήλικους βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν στο Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω έρευνα.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας / Παράλληλα έδρα Μεσολογγίου”.