Κακοτεχνία «παγίδα» για αμαξίδιο στην «ΑΒΕΞ»: Παρολίγο να…βασανιστεί ΑμΕΑ

«Ζούμε στο 2024, όχι στον Μεσαίωνα για να μην μπορούν να διαπλατύνουν λίγο ένα πεζοδρόμιο», σχολίασε η παθούσα.

Κακοτεχνία Το επίμαχο σημείο στη συμβολή των οδών Ανθείας και Σουνίου

«Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και το κυριότερο, αποτελούν μέλη της κοινωνίας. Ας μην αντιμετωπίζονται, λοιπόν, τόσο επιπόλαια από τους κρατούντες».

Γιατί μοιράστηκε μαζί μας το παραπάνω παράπονο αναγνώστρια της «Πελοποννήσου»;

Οπως εξήγησε η ίδια, συγγενικό της πρόσωπο με αναπηρία, ενώ έκανε περίπατο με το αμαξίδιό του στην περιοχή της πρώην ΑΒΕΞ, έπεσε επάνω σε κακοτεχνίες που του δημιούργησαν πρόβλημα. «Αν δεν συνοδευόταν από άλλο πρόσωπο, τότε θα βασανιζόταν. Κάτι τα στενά πεζοδρόμια και κάτι οι πινακίδες που είναι τοποθετημένες επάνω σε πεζοδρόμια με πλάτος μισό μέτρο, εμποδίζουν έναν άνθρωπο με καροτσάκι να κάνει μια βόλτα και τον ταλαιπωρούν στην ποιότητα της ζωής του».

Η καταγγέλλουσα μοιράστηκε μαζί μας και φωτογραφία από το σημείο στο οποίο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγγενικό της πρόσωπο. Ο λόγος για τη συμβολή των οδών Ανθείας και Σουνίου, ακριβώς πριν από τις γραμμές του τρένου. Αν κοιτάξει κανείς αριστερά, όπως ανεβαίνει από το νέο λιμάνι, θα διαπιστώσει ότι το πεζοδρόμιο είναι τόσο στενό, αλλά και ψηλό ταυτόχρονα, που δεν χωράει ούτε αναπηρικό καροτσάκι, ούτε καν πεζός. Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και το… τράνταγμα για κάποιον συμπολίτη με αμαξίδιο που θα θελήσει να το κατέβει!

«Ζούμε στο 2024, όχι στον Μεσαίωνα για να μην μπορούν να διαπλατύνουν λίγο ένα πεζοδρόμιο», σχολίασε η παθούσα.