Στην Πάτρα απόψε ο Χάρης Δούκας: «Η ατζέντα που βάζουμε ενοχλεί» – Η συνέντευξη στον Peloponnisos FM

Στην Πάτρα μιλά απόψε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τα μηνύματα που στέλνει ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, η ατζέντα του και το κάλεσμα «να πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας».

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΑΧΑΪΑ

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας αύριο το πρωί θα βρεθεί σε Αμαλιάδα και Πύργο και το απόγευμα στην Πάτρα, όπου στις 7μμ θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο επανακομιδής της κάρας του Αγίο Ανδρέα και στις 8 μμ. θα πραγματοποιήσει ομιλία στο «Royal».

Μερικά 24ωρα πριν από την επίσκεψή του μίλησε στον Peloponnisos FM 104,1 και την εκπομπή «Μαζί στον αέρα… καλημέρα!».

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε,αρχικά: «Στόχος μας είναι να ξαναφτιάξουμε στο ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που, ενώνοντας δυνάμεις στην κοινωνία, θα νικήσει. Ξέρω ότι η ατζέντα που βάζουμε ενοχλεί. Ενοχλεί να μιλάμε για τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας με Δ’ κεφαλαίο, που μπορεί να κρατάει χαμηλά τα τιμολόγια, αντί να μιλάμε για τα χρώματά τους. Ενοχλεί να μιλάμε για την ενίσχυση του ΕΣΥ με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να παίρνουν 800 και 900 ευρώ και τους τραπεζίτες να παίρνουν 600.000 ευρώ τον χρόνο. Ενοχλεί όταν μιλάμε και για την ενίσχυση της Παιδείας, εκεί όπου τώρα οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές καθηγητές αμείβονται επίσης με 800 και 900 ευρώ, ενώ σε αυτήν τη συγκυρία οι τράπεζες αντί να ενισχύουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης και ενίσχυσης της ρευστότητας, δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους, μερίσματα και μάλιστα με φόρο 5%, όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουμε φόρο 40%».

Ο Χάρης Δούκας απάντησε και για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά καθήκοντα σε Δήμο Αθηναίων και ΠΑΣΟΚ:

«Είμαι 44 ετών. Δουλεύω από όταν τελείωσα το Πολυτεχνείο. Είμαι στην πρώτη γραμμή στις μεγάλες μάχες. Παλεύουμε σε όλα τα μετερίζια, στα κοινωνικά, στα επαγγελματικά, στα ακαδημαϊκά. Η εμπειρία χτίζεται, αλλά πιστεύω πολύ και στους ανθρώπους. Εχω άξιους συνεργάτες και στον Δήμο και στο Πολυτεχνείο και στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα. Μας αρέσει να φτιάχνουμε ομάδες, να στηρίζουμε τους ανθρώπους, να δημιουργούμε συνθήκες εμπιστοσύνης και να ενεργοποιούμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις. Δεν μπορεί να πάρει κατεύθυνση η χώρα από έναν πεφωτισμένο ηγέτη, από έναν Μεσσία. Αν ψάχνει κάποιος κάτι τέτοιο, ας ψηφίσει ξανά τον κ. Μητσοτάκη που του το είπε και το πιστεύει. Εμείς πρέπει να πιστέψουμε στο εμείς, να λειτουργήσουμε σαν συλλογικό υποκείμενο, κινηματικά. Αυτή η ερώτηση δεν είχε γίνει στον κ. Ανδρουλάκη, όταν ήταν ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα ήταν γραμματέας ή πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν επίσης τα παραδείγματα Τζιτζικώστα και Καμίνη. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οι ρόλοι αυτοί δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί. Δεν είμαστε ο δημαρχάκος ο επαίτης, που παρακαλάει τον βουλευτή, ο βουλευτής τον υπουργό, ο υπουργός το Μαξίμου και το Μαξίμου τον Μητσοτάκη για να πάρουμε μια χρηματοδότηση. Πρέπει να πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας. Στις 6 Οκτωβρίου σηκώνουμε ξανά ανάστημα».