Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύσκολο το βράδυ, συνεχή μηνύματα 112, κάηκε πυροσβεστικό όχημα, ορατές οι φλόγες από Ακράτα και Αίγιο ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Φωτιά H πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στα Ροζενά, στα σύνορα Κορινθίας με Ανατολική Αιγιάλεια Αχαΐας, ορατή από τα παράλια της Ακράτας.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Ροζενά-Δερβένι Ξυλοκάστρου με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι το βράδυ θα είναι αρκετά δύσκολο.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Μεντουργιανικά, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δερβένι.

Νωρίτερα, κάηκε πυροσβεστικό όχημα που εγκλωβίστηκε στη φωτιά, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έκανε η σελίδα Forecast Weather Greece στο Facebook, ενώ δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε διυπουργική- συντονιστική σύσκεψη, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις για το μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Κικίλιας: Συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, όπως επισημαίνει ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, Λάμπρος Τζούμης.

 

Φωτιά

Η φωτιά όπως ήταν ορατή από την Ακράτα το απόγευμα της Κυριακής

 

Φωτιά

Ορατή και από το Αίγιο η πυρκαγιά

 

Οι αρχές, μέσω του 112, έχουν στείλει επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για την προστασία τους και την απομάκρυνση από τις επικίνδυνες περιοχές.

Συγκεκριμένα, στις 17:25 εστάλη μήνυμα στους πολίτες των Ροζενών να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Φωτιά

Λίγο αργότερα, στις 17:26, οι κάτοικοι στον Πύργο Κορινθίας ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ζάχολη.

Στις 17:45, ένα ακόμα μήνυμα στάλθηκε στους πολίτες του Ελληνικού Κορινθίας, καλώντας τους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τα Κάτω Πιτσά.

 

Φωτιά

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά με ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να δυσκολεύουν την κατάσταση.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Κορινθίας, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά κατεθύνεται στον οικισμό Πύργο και στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 208 πυροσβέστες με 59 οχήματα.

Από αέρος, μέχρι τη δύση του ήλιου επιχείρησαν 19 ενάερια μέσα, έξι ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη. Στην περιοχή βρίσκονται και εθελοντικές ομάδες.