Εσβησε κάθε ελπίδα για τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο

Μη αναστρέψιμη σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, η κατάσταση του δημάρχου Αιγιάλειας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

δήμαρχο

Μη αναστρέψιμη είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου, η οποία επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, ραγδαία και ύπουλα.

Εσπευσμένα στο ΠΓΝΠ ο Δημήτρης Καλογερόπουλος – Δραματικές στιγμές για τη ζωή του Δημάρχου Αιγιάλειας

Ολη μέρα χθες, κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, διασωληνωμένος, αλλά χωρίς καμιά ελπίδα.

Κάποιοι είχαν εναποθέσει μηδαμινές ελπίδες σ’ ένα μεγάλο θαύμα, απ’ αυτά, όμως, που είτε συμβαίνουν πολύ σπάνια σε παρεμφερείς περιπτώσεις, είτε ποτέ….

Ο όγκος στον εγκέφαλο του κ. Καλογερόπουλου αιμορράγησε εντελώς ξαφνικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα από το Αίγιο, στο σπίτι του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, λίγο πριν τις 3, ξημερώματα Κυριακής.

Μπήκε αμέσως στην Εντατική, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα… Απλώς του χορήγησαν «βαριά» φαρμακευτική αγωγή, κρατώντας τον σε βαθιά καταστολή, μήπως και υποχωρούσε κάπως το οίδημα που προκάλεσε την «έκρηξη». Παρέμενε στη μονάδα Ανάνηψης…

Οπως εξήγησε στην «Πελοπόννησος της Δευτέρας» εξειδικευμένος σε τέτοια περιστατικά γιατρός, «ο όγκος στον εγκέφαλό του αιμορράγησε λόγω της βαριάς κακοήθειας. Αποδείχθηκε, δυστυχώς, ότι ήταν σε φάση τελικού σταδίου, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις αιμορραγεί ο όγκος και προκαλεί αυτό το αποτέλεσμα».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφενός φρέναρε ακαριαία κάθε σκέψη μετάβασής του στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου είχε προγραμματίσει να μεταβεί με αυριανή πτήση για να χειρουργηθεί σε εκεί ειδικό νευροχειρουργικό κέντρο, αφετέρου έδειξε ότι ακόμα κι αν κατάφερνε να έφτανε ως το χειρουργείο, δεν θα άντεχε τη διαδικασία. Αυτό επιβεβαίωσε η αιμορραγία του όγκου.

Υπήρχε, όπως εξήγησαν στην «ΠτΔ» γιατροί, σοβαρό ενδεχόμενο να πέθαινε πάνω στην επέμβαση, εάν αυτή ξεκινούσε… Αν, δηλαδή, αναλάμβαναν οι νευροχειρουργοί του κέντρου στο Αννόβερο να τον βάλουν στο χειρουργείο…

Σε κάθε περίπτωση, η μοίρα επιφύλαξε στον δήμαρχο Αιγιάλειας ένα τραγικό «παιχνίδι». «Από το πουθενά», σε τυχαίες εξετάσεις, διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στον εγκέφαλο και δεν πρόλαβε καν να παίξει το τελευταίο του χαρτί, έστω κι αν οι πιθανότητες δεν ήταν μαζί του…

Από την πρώτη στιγμή, ήταν στο πλευρό του η σύζυγός του Σοφία και η κόρη του Ζωή, που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Χθες βράδυ έφτασε στην Ελλάδα και ο γιος του Κώστας από την Ολλανδία και πήγε αμέσως στο ΠΓΝΠ.

Πριν από λίγες μέρες, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος γιόρτασε τα 67α γενέθλιά του. Τίποτα δεν προμήνυε τότε τη σφοδρή καταιγίδα που θ’ ακολουθούσε.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με τη σύζυγό του Σοφία

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με τη σύζυγό του Σοφία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν απανθρακωμένες σοροί ΒΙΝΤΕΟ

Το Λιμενικό διέσωσε 52 μετανάστες στη Ζάκυνθο – 13 γυναίκες και παιδιά – Μεταφέρθηκαν στην Πάτρα

Πάτρα: Εκεί ξεκίνησε η φωτιά στο Γηροκομειό – Η Πυροσβεστική βρήκε το σημείο «μηδέν»

Δούκας από Πάτρα: «Η ελπίδα θα νικήσει γιατί είμαστε όλοι μαζί» ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ