Πλήρης απραξία και κοινωνική αναλγησία

Ο Κώστας Σβόλης είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη

Κώστας Σβόλης

Στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πατρέων (26/9), για τη μεταφορά της σχολικής μονάδας «ΕΝΕΕΓΥΛ» από Μπεγουλάκι σε Ζαβλάνι, αποκαλύφθηκε το πώς αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά αποδείχθηκε και η υποκρισία και η πλήρης απραξία της δημοτικής αρχής.

Θα σταθούμε σε όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα ακούσαμε, ότι το ΔΣ είναι υπεράνω του νόμου και λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις, που δεν τον σέβονται, αλλά τον αγνοούν.

Η δημοτική αρχή απέκρυψε το πόρισμα καταλληλότητας της αρμόδιας, εκ του νόμου, επιτροπής, που κρίνει την καταλληλότητα σχολικών κτιρίων. Το πόρισμα ήταν αρνητικό και η απόφαση του ΔΣ δεν στέκει νομικά.

Η δημοτική αρχή έχει δωρίσει στο Δημόσιο οικόπεδο 5,6 στρ. στο Ζαβλάνι (δίπλα από το συγκρότημα που θα στεγασθεί το ΕΝΕΕΓΥΛ, για ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.

Δηλαδή, η κατά επίφαση «λαϊκή» δημοτική αρχή με τις κίβδηλες κοινωνικές ευαισθησίες δεν το δώρισε για ανέγερση σύγχρονης σχολικής μονάδας, αλλά για την Αστυνομία, η οποία τελικά θα φιλοξενηθεί αλλού, εξυπηρετεί το όργανο καταστολής (σύμφωνα με τις δικές τις απόψεις) και όχι τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής και 4 χρόνια, που γνωρίζει ότι το ΑΜ θα κατασκευαστεί σε χώρο του ΚΕΤΧ, δεν έπραξε τίποτα για την αξιοποίηση του οικοπέδου. Κρίμα για την πόλη μας!

Την ίδια κοινωνική αναλγησία του Δήμου αποκαλύπτεται. Για να αντιληφθεί ο πολίτης την υποκρισία που διέπει τη δημοτική αρχή καταθέτω ένα στοιχείο:

Το 2012 ο Κοινωνικός Οργανισμός κατέβαλε χρηματικά βοηθήματα 83.250 ευρώ σε άπορους. Το 2023 μόλις 350 €. Ούτε καν το προϋπολογισμένο ποσό των 1.500 € δεν δαπανήθηκε. Με μια σημαντική διαφορά. Το 2012 δεν ήταν δημοτική αρχή Πελετίδη, αλλά δήμαρχος ήταν ο κ. Δημαράς.

Ας βοηθήσει αυτούς, που έχουν πράγματι ανάγκη η δημοτική αρχή και ας απολογηθεί στους πολίτες για την ψευδεπίγραφη κοινωνική της αλληλεγγύη!