Η Δυτική Ελλάδα στον Αγροτουρισμό: Έρχεται συνάντηση Π. Σακελλαρόπουλου – Ελ. Ράπτη

«Δημιουργία ψηφιακού ξεναγού σε τοπικές μονάδες με προϊόντα» – Προτάσεις της Περιφέρειας στο χθεσινό Συμβούλιο Τουρισμού

Δυτική Από τη χθεσινή συνάντηση του αρμόδιου αντιπερειφερειάρχη στο υπουργείο Τουρισμού

Η Δυτική Ελλάδα έχει αποφασίσει να κερδίσει μερίδιο στο ανοδικό ρεύμα του ελληνικού τουρισμού, μέσω του Αγροτουρισμού και αυτό ήταν το βασικό αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Τουρισμού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε εκ μέρους της Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο οποίος ταξίδεψε χθες στο υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος μίλησε αφενός για τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και για τα πλεονεκτήματα ανάπτυξης στον Αγροτουρισμό.

«Μιλήσαμε για τις κινήσεις που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια μέχρι στιγμής -τον Ψηφιακό Ξεναγό, το Ολυμπιακό Πρωινό και την συμμέτοχη μας σε διεθνείς εκθέσεις» είπε στην «Πελοπόννησο» ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και πρόσθεσε: «Η Δυτική Ελλάδα, λόγω του ανάγλυφου της γεωγραφίας της και των δυνατοτήτων που έχει, μπορεί να αναπτύξει τουριστικά καταλύματα που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται για τον Αγροτουρισμό».

Μάλιστα, οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε ραντεβού με την υφυπουργό Τουρισμού Ελενα Ράπτη και τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Φιορεντίνο για να συναποφασίσουν τις κοινές δράσεις που μπορούν να γίνουν και το ραντεβού θα προγραμματιστεί να γίνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Τουρισμού έχει αποφασίσει να ρίξει βάρος στο θέμα του Αγροτουρισμού που κερδίζει έδαφος σε όλη την Ευρώπη. Ορισμένες από τις προτάσεις που συζητηθήκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης είναι η δημιουργία ψηφιακού ξεναγού, όπου θα καταχωρισθούν τοπικές μονάδες με προϊόντα που θα μπορούν να επισκεφτούν τουρίστες.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρει το έργο του ΤΑΑ για την προώθηση του Τουρισμού και της Γαστρονομίας για όλες τις περιφέρειες, ενώ προτάθηκε στους εκπροσώπους των περιφερειών να συνδράμουν περαιτέρω τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

Αχαΐα: Ολονύχτια επιφυλακή σε Αιγείρα και Μοναστήρι, στην «Π» οι πρόεδροι των χωριών ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κορινθία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά με πολλές ενεργές εστίες και νέες εκκενώσεις, ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις

Αιγιάλεια: Πένθιμο κλίμα για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, το λιποθυμικό επεισόδιο στο Δημαρχείο και το μούδιασμα

Σεισμική δόνηση «κούνησε» τη Θεσπρωτία, αισθητή στην Κέρκυρα

Πάτρα: Επιτέθηκε και χτύπησε τη γυναίκα του με «μάρτυρα» το παιδί τους

Πάτρα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σουπερ μάρκετ, έπεσε παλέτα ενός τόνου!

Μέση Ανατολή: Πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες από τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: «Φράκαρε» το σύμπαν, κυκλοφοριακά προβλήματα σε Περιμετρική, Πανεπιστημίου και παραλιακή ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ο Α. Γεωργιάδης εγκαινίασε τον μαγνητικό τομογράφο στο «Καραμανδάνειο» ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Πυροσβεστικά και ελικόπτερο κινητοποιήθηκαν άσκοπα για φωτιά στο Παναχαϊκό! Τι συνέβη