Ερσίν Τατάρ: Δεκτή η πρόταση Γκουτέρες για δείπνο με τον Χριστοδουλίδη

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια ατμόσφαιρα επαφών διαβούλευσης για το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου.

tatar

Ο Ερσίν Τατάρ απάντησε θετικά στην πρόταση του Αντόνιο Γκουτέρες, να συναντηθεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη σε ανεπίσημο δείπνο «που δεν θα είναι στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια ατμόσφαιρα επαφών διαβούλευσης για το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου, σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη μορφή «4+1», με τη συμμετοχή της Τουρκίας, των Τουρκοκυπρίων, της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Το θέμα της ομοσπονδίας είναι παρελθόν, λέει ο Τατάρ

Σύμφωνα με το iefimerida, επανέλαβε επίσης ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να καθίσει στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να επιβεβαιωθεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της τουρκοκυπριακής πλευράς και τόνισε ότι μετέφερε στον ΓΓ του ΟΗΕ πως το θέμα της ομοσπονδίας είναι παρελθόν, έχει εξαντληθεί και δεν θα γίνει αποδεκτό, ωστόσο δεν θα διακόψει την επικοινωνία με την άλλη πλευρά.

Σχετικά ρεπορτάζ καταγράφονται στις εφημερίδες Aydinlik, Turkiye, Milat, Yeni Birlik, καθώς και στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορινθία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά με πολλές ενεργές εστίες και νέες εκκενώσεις, ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις

Αιγιάλεια: Πένθιμο κλίμα για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, το λιποθυμικό επεισόδιο στο Δημαρχείο και το μούδιασμα

Μέση Ανατολή: Πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες από τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός: Πότε αναμένεται η νέα κακοκαιρία, τι προβληματίζει τους μετεωρολόγους

Πάτρα: «Φράκαρε» το σύμπαν, κυκλοφοριακά προβλήματα σε Περιμετρική, Πανεπιστημίου και παραλιακή ΦΩΤΟ